ЦВК обурюється, що ТРК не виділяють час на агітацію

Субота, 1 вересня 2012, 18:15

У ЦВК виникли проблеми з проведенням жеребкування щодо надання партіям і кандидатам ефірного часу для ведення передвиборної агітації за рахунок держбюджету.

У постанові ЦВК, прийнятій на засіданні в суботу, йдеться, що Нацрада з телебачення і радіомовлення і Держкомітет телебачення і радіомовлення не здійснили необхідні заходи, необхідні для забезпечення ефірного часу партіям і кандидатам в депутати для проведення агітації.

"За таких умов ЦВК створюються перешкоди для виконання приписів закону про жеребкування для визначення черговості надання ефірного часу", - йдеться в постанові.

ЦВК зобов'язала Нацраду та Держкомтелерадіо "забезпечити безумовне виконання" вимог закону про надання ефірного часу державними регіональними телерадіоорганізаціями Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Тернопільської, Харківської та Чернігівської областей.

Згідно з постановою ЦВК, попередній розклад ефірного часу на ТРО для ведення передвиборної агітації в цих областях має бути надано до 12.00 години 3 вересня.

Постанову буде також направлено до Кабінету міністрів і Генеральної прокуратури для "вжиття заходів прокурорського реагування".

Відповідно до закону, ЦВК має провести жеребкування щодо надання ефірного часу партіям і кандидатам-мажоритарникам не пізніше 4 вересня.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера після засідання ЦВК заявив, що жеребкування з надання ефірного часу партіям і кандидатам відбудеться у встановлені законом терміни. При цьому відмовився відповідати на запитання, як ЦВК вчинить, якщо зазначені ТРО не нададуть розклад у встановлений строк, висловивши сподівання, що цього не трапиться.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News