Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейські спостерігачі стурбовані відключеннями телеканалів

Вівторок, 11 вересня 2012, 14:24

Європейська мережа організацій із спостереження за виборами (ENEMO) стурбована обмеженням мовлення окремих засобів масової інформації напередодні виборів Верховної Ради.

Про це сказано в проміжному звіті організації за період з 5 серпня по 9 вересня, передають Українські новини.

"Нещодавні рішення операторів кабельних мереж щодо припинення або обмеження мовлення телеканалу ТВі у деяких областях викликають серйозні побоювання щодо зменшення аудиторії засобів масової інформації та звуження пропозицій різних політичних поглядів перед виборами", - сказано в повідомленні.

Крім того, організація зазначає, що подібну ситуацію зафіксували в Донецькій області, де кабельний оператор усунув із цифрового мовлення телеканал "ТВ Капрі", в Одеській області надходили повідомлення про тиск на телеканал "МИГ" з боку місцевої влади.

ENEMO закликає кабельних провайдерів цифрового мовлення та спостережні органи зняти обмеження і заборони для ЗМІ, щоб ті могли вільно працювати й висловлювати свою думку.

Як повідомлялося, раніше ENEMO констатувала активне використання адміністративного ресурсу кандидатами в депутати Верховної Ради в ході виборчої кампанії.

ENEMO заявляла, що планує залучити 400 короткострокових міжнародних спостерігачів за виборами Ради.

Станом на початок серпня Центральна виборча комісія зареєструвала 39 іноземних спостерігачів від ENEMO на виборах Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування