Депутат-регіонал журналістам: Чуєш, забери камеру, а то я її викину геть

Середа, 12 вересня 2012, 09:18

Народний депутат і кандидат у депутати від Партії регіонів Олександр Васильєв грубо перешкоджав журналістам у виконанні їхніх професійних обов'язків.

Про це свідчить відеозапис, посилання на який поширила Донецька облорганізація Комітету виборців України, пише Остров.

"Чуєш, забери цю камеру звідси. Коли я говорю - забирай! А то я її викину геть туди... Чуєш? Забирай...", - звернувся Васильєв до журналістів Червоноармійського телеканалу "Капрі", які були присутні на його зустрічі з виборцями в м. Красногоровка.

При цьому, голова Облспоживсоюзу Василь Гончаренко, який його супроводжував, назвав журналістів провокаторами й у грубій формі вимагав виключити камеру.

Заступник міського голови Красногоровки Роман Савочкін тягнув камеру за штатив.

"А люди з оточення кандидата в грубій формі наказали журналістам залишити місце, де проходила зустріч із виборцями. Спілкування охорони кандидата з журналістами супроводжувалося погрозами ще зустрітися в місті Красноармійськ, де знаходиться офіс телебачення", - повідомляє КВУ.

Як пояснюють самі журналісти, "спочатку проведення зустрічі планувалося в актовому залі навчального закладу".

"Подальший розвиток подій свідчив про те, що в порушення ст.68 Закону про вибори ні договору оренди на приміщення технікуму, ні оплати з виборчого фонду за його оренду історія не зафіксувала", - відзначили журналісти.

Імовірно, кандидата розлютив той факт, що після приїзду журналістів, всі присутні в актовому залі були змушені залишити будівлю технікуму через запасний вихід, і зустріч Васильєва з виборцями відбулася на стадіоні.

Представники правоохоронних органів були поруч і мовчки спостерігали за тим, як перешкоджають журналістам виконувати їхні професійні обов'язки, цинічно й грубо порушуючи законодавство України.

Одним з опонентів Олександра Васильєва у виборчому окрузі №59 є виконавчий директор телекомпанії "Капрі" Віктор Прилепський.

Олександр Васильєв є братом колишнього Генерального прокурора Геннадія Васильєва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування