Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: тиснути треба на родину і гроші Януковича

Субота, 22 вересня 2012, 11:53

Міжнародний тиск на українську владу буде ефективним лише у випадку, якщо він буде направлений особисто на президента Віктора Януковича.

Таку думку висловив захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко в інтерв’ю "Голосу Америки".

"По-перше, це – родина і, по-друге, це – його влада і його гроші. Отже, якщо на його родину будуть розповсюджені обмеження в пересуванні, а його гроші в наслідок антикорупційних розслідувань будуть принаймні на час цих розслідувань, заморожені, то тоді тиск подіє", - сказав Власенко.

Також адвокат вірить, що для Януковича існує чимало правових шляхів випустити Тимошенко з-під арешту і при цьому зберегти обличчя і добрі міждержавні відносини, але йому це заважає зробити зависоке емоційне забарвлення цієї справи.

Власенко також сподівається на тиск міжнародної громадськості, європейську правову систему та антикорупційні розслідування ФАТФ.

Єдина проблема, каже він, демократичні системи працюють надзвичайно повільно.

"Європейський суд розуміє, що юриспруденція це – процедура, і він неухильно дотримується всіх процедур. Тому ми просимо Європейський суд у зв’язку з винятковістю справи Тимошенко застосувати не лише 41-ше правило, яке говорить про прискорений розгляд справи (тому, що в розумінні Європейського суду прискорений розгляд теж вимірюється роками), а і застосувати якісь спеціальні процедури, в межах регламенту, для пришвидшеного розгляду справи Юлії Тимошенко. І ми дуже сподіваємося, що Європейський суд нас почує", - зазначив захисник.

Він також назвав абсурдним прийняття Господарським судом Києва рішення про часткове задоволення позову Міноборони Росії до Кабінету міністрів України щодо повернення боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на суму в понад 3 мільярди доларів.

"Кожна дитина в Україні розуміє, що в Україні відсутня незалежна судова система. Розуміє, що український суд не прийме рішення проти сільради в глухому селі на 1 гривню, не отримавши вказівку з гори. І тут раптом у нас знайшовся герой, який прийняв в господарському суді міста Києва рішення проти держави Україна на 400 мільйонів доларів", - сказав Власенко.

За його словами, це рішення свідчить про те, що Янукович "готовий сплатити 400 мільйонів доларів коштів платників податків лише для того, щоб довести абсурдні обвинувачення проти Юлії Володимирівни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: