Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голосувати за відкріпними дозволили тільки в межах округу

Субота, 22 вересня 2012, 19:15

Виборець може змінити місце голосування без зміни виборчої адреси лише в межах виборчого округу.

Таке рішення прийняла Центральна виборча комісія у суботу, передає Інтерфакс-Україна.

Секретар ЦВК Тетяна Лукаш нагадала, що раніше ЦВК ускладнила процедуру зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. У той же час, за її словами, до органів ведення Державного реєстру виборців продовжують масово надходити заяви виборців про бажання змінити місце голосування.

"Зловживання не припинилися", - підкреслила вона.

Раніше Комітет виборців України повідомив про три випадки застосування технологій, при якій виборці масово змінюють місце голосування, з них два випадки в Києві і один - в Ірпені (Київська область).

У той же час, голова ЦВК Володимир Шаповал в ході зустрічі в п'ятницю в Києві з делегацією передвиборчої місії тимчасового комітету ПАРЄ зі спостереження за виборами в Україні назвав гострою проблемою тенденцію до зміни виборцями місця голосування з одного округу на інший.

"Цей нездоровий феномен масової міграції придбав найбільш виразне поширення в кількох виборчих округах. Явище носить явно маніпулятивний характер. Але ми вже найближчим часом обов'язково знайдемо спосіб мінімізувати таку негативну практику", - запевнив глава ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування