Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти провели акцію проти закону про наклеп у Кіровограді

Вівторок, 25 вересня 2012, 14:29

Близько 100 представників кіровоградських ЗМІ провели в Кіровограді акцію протесту проти введення Верховною Радою кримінальної відповідальності за наклеп.

Акція проходила на площі Кірова в центрі міста з 12:00 і тривала більше години, повідомляють "Українські новини".

Під час акції журналісти склали резолюцію, у якій наголосили, що у випадку ухвалення закону стануть неможливими здорова критика, журналістські розслідування, публікації про зловживання на всіх рівнях влади й бізнесу й інформування населення як таке.

"По суті, цей закон вигідний корупціонерам, оскільки для захисту честі й гідності чесних громадян в Україні діє цивілізоване, європейське законодавство", - говориться в ній.

Журналістську резолюцію підтримали активісти обласної громадської організації "Союз Чорнобиль Україна", а також мешканці міста.

Учасники акції протесту тримали в руках транспаранти й плакати з написом "Скажи ні закону про наклеп".

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону, який передбачає введення кримінальної відповідальності за наклеп.

Даний законопроект викликав негативну реакцію з боку українських журналістів і європейських організацій.

25 вересня в інтернеті стартувала акція протесту проти "регіонального" законопроекту про наклеп із вимогою відкликати цей законопроект.

На думку журналістів, під виглядом боротьби з наклепом влада вводить цензуру й руйнує свободу висловлювань, оскільки може змусити ЗМІ "відмовитися від будь-якої критики на адресу влади, яка може бути згодом названа наклепом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування