Соціологи: Ідеальний депутат – україномовний, хазяйновитий прибічник Росії

Середа, 26 вересня 2012, 14:00

Виборці хотіли б бачити майбутнього депутата україномовним прихильником зближення з Росією і непричетним до бізнесу господарником.

Про це свідчать результати дослідження, які представив в середу директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За даними дослідження, виборці швидше хотіли б бачити депутатом чоловіка, ніж жінку, вік при цьому не має особливого значення. Він повинен дотримуватися певних ідейно-політичних поглядів та мати свою точку зору.

Перевагу виборці готові віддати людині, у якої вже є досвід політичної діяльності, можливо, колишньому депутату, швидше - представнику опозиції.

Також виборці хотіли б бачити майбутнього депутата місцевим політиком і кандидатом, який висунутий партією, а не самовисуванця.

На думку виборців, майбутній депутат не повинен бути причетним до бізнесу, але в той же час має бути господарником з досвідом роботи на підприємстві або юристом. При цьому він повинен бути близький по матеріальному становищу до більшості жителів округу і здатним розуміти їхні матеріальні проблеми.

Майбутнього депутата виборці хочуть бачити прихильником сильного соціального захисту населення з боку держави. При цьому він повинен більше уваги приділяти зростанню економіки в цілому і виходити з того, що рівень зарплат і пенсій обумовлений рівнем економічного розвитку держави.

Ідеальний депутат - прихильник поступових перетворень, а не радикальних реформ, прихильник досягнення стабільності, навіть якщо для цього потрібно обмежити права і свободи людей, прихильник зближення України з Росією, а не з Євросоюзом, в той же час вважає, що українська мова має бути єдиною державною в Україні.

Також ідеальний депутат вважає, що ціни на газ для населення не слід піднімати, навіть якщо це призведе до посилення енергетичної залежності України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування