Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК скаржиться, що "Батьківщина" зриває їх терміни

Понеділок, 3 вересня 2012, 11:39

Скарга "Батьківщини" на відмову Центрвиборчкому включити в бюлетені Юлії Тимошенко і Юрія Луценка може привести до зриву термінів друку бюлетенів.

Про це в ході засідання в Київському апеляційному адмінсуді заявила представник Центрвиборчкому, завідуюча відділом юридичного управління секретаріату ЦВК Наталія Ларіна, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Вона нагадала, що у своїй скарзі "Батьківщина" просить суд зупинити дію постанови ЦВК №632 від 29 серпня про форму та текст виборчого бюлетеня, а також зобов'язати комісію не проводити жодних дій, спрямованих на друк бюлетенів.

Разом з тим, додала Ларіна, 9 червня 2012 року ЦВК вже уклав договір на виготовлення бюлетенів з державним підприємством Поліграфічний комбінат Україна.

За її словами, закон встановлює суворі вимоги щодо захисту бюлетенів, і ПК Україна - єдине підприємство, яке може забезпечити такий друк.

"Комісія вже отримала контрольний примірник бюлетеня для голосування в багатомандатному виборчому окрузі. ЦВК не має наміру укладати договори з іншими поліграфічними підприємствами", - сказала вона.

Ларіна нагадала, що на ЦВК покладено зобов'язання по виготовленню не тільки бюлетенів для голосування в багатомандатному, але і в 225 одномандатних округах, а це значний обсяг роботи.

"ЦВК досить довго прораховував терміни, щоб встановити оптимальний час, щоб підписати цей договір і почати друк. Цей механізм уже почався, договір укладено, він виконується. Тож зараз накладення якихось заборон, скасування постанов може зупинити певні виборчі процедури", - додала вона.

На думку ЦВК, якщо зупинити дію договору, ПК Україна може не встигнути в термін віддрукувати бюлетені.

Як відомо, позиція "Батьківщини" полягає в тому, що, відповідно до закону "Про вибори народних депутатів", в бюлетенях друкується перша п'ятірка, включена до виборчого списку партії на з'їзді, а не зареєстрована ЦВК.

На думку представників опозиції, першу п'ятірку включити або виключити з виборчого списку може тільки з'їзд партії, а не ЦВК, тому прізвища Тимошенко і Луценко повинні бути надруковані в бюлетенях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: