Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не буде просити ЦВК почекати з бюлетенями заради Тимошенко і Луценка

Понеділок, 3 вересня 2012, 12:10

Київський апеляційний адмінсуд відмовився призупинити затвердження ЦВК форми бюлетеня на вибори Верховної Ради без зазначення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Відповідне рішення суд оголосив на засіданні в понеділок, повідомляють Українські новини.

Таким чином, суд не задовольнив відповідне клопотання "Батьківщини", яка попросила до розгляду позову про законність вищевказаної постанови ЦВК призупинити її дію, а також зобов'язати Центрвиборчком не вчиняти ніяких дій на укладення договорів на виготовлення виборчих бюлетенів.

Суд мотивував це тим, що представники позивача не надали доказів того, що дія постанови до розгляду судом цього позову в цілому може завдати шкоди інтересам позивача.

Суд продовжив розгляд позову "Батьківщини".

Як відомо, позиція "Батьківщини" полягає в тому, що, відповідно до закону "Про вибори народних депутатів", в бюлетенях друкується перша п'ятірка, включена до виборчого списку партії на з'їзді, а не зареєстрована ЦВК.

На думку представників опозиції, першу п'ятірку включити або виключити з виборчого списку може тільки з'їзд партії, а не ЦВК, тому прізвища Тимошенко і Луценко повинні бути надруковані в бюлетенях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: