Боротьбу журналістів з цензурою підтримали організатори Всесвітнього форуму газетярів

Понеділок, 3 вересня 2012, 13:30

Акцію журналістів під час Всесвітнього форуму преси проти цензури підтримали його організатори.

Про це заявив речник WAN-IFRA Ларрі Кілман, передає видання Journalism.co.uk

Так, за його словами, однією з цілей проведення форуму в Україні є захист свободи преси.

"Обираючи Україну, як наше місце зустрічі, ми висловлюємо солідарність з місцевою незалежною пресою та привертаємо увагу міжнародного співтовариства до ситуації тут. Протестувальники стали сильним нагадуванням, що ще багато має бути зроблено", - наголосив він.

 

Кілман додав, що президент WAN-IFRA Якоб Метью висловив висловив занепокоєння ситуацією в Україні в присутності президента.

"У нас був подібний протест на нашій церемонії відкриття, коли події мали місце у Москві в 2006 році під час виступу президента Путіна. І як і в Москві, президент WAN-IFRA скористався цією нагодою в Києві, щоб висловити нашу занепокоєність у своєму виступі в присутності президента ", йдеться в заяві Кілмана.

Фото з блогу Wan-ifra

Ситуація, що сталася під час форму потрапила у twitter-стрічку Всесвітнього газетного конгресу.

 

Як відомо, під час виступу президента Віктора Януковича на Всесвітньому газетному форумі, представники "Стоп Цензурі!" підняли плакати з висловами про цензуру в Україні та відсутність демократії.

Один з охоронців силою висмикнув плакати у головного редактора Української правди Олени Притули та редактора Kyiv Post Катерини Горчинської.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News