Найєм: телефони перед акцією "Стоп цензурi!" прослуховували

Понеділок, 3 вересня 2012, 21:03

Напередодні акції "Стоп цензурі!" на Всесвітньому газетному форумі телефони журналістів-учасників прослуховувалися.

Про це повідомив журналіст Мустафа Найєм в ефірі 5 каналу.

"Про цю акцію знало чотири людини. І ми ніякі деталі не обговорювали ні з ким більше. Всі ці чотири людини, яким я довіряю як своїм батькам", - зазначив він.

"Але ми це обговорювали по телефону. І за три дні до того нам подзвонили з адміністрації президента, в тому числі організатори форуму, і запитали: чи буде акція? Звідки вони дізналися? У нас є всі підозри, що прослуховуються наші телефони", - додав Найєм.

"Ми ніколи не отримували настільки явних доказів (прослушки), коли з адміністрації запитують, чи буде акція і в чому полягатиме ця акція", - уточнив журналіст.

Він також зазначив, що "коли ми вже прийшли туди, наші фотографії, людей, які тримали плакати, були вже у співробітників охорони".

"Кількість охорони мене здивувала. Ми сиділи в ряду, попереду мене сиділо дві людини, ззаду сиділо дві людини, нас постійно знімали на камеру, плакати відбирали. Мій плакат взагалі вкрали", - розповів Найем.

Як відомо, під час виступу Януковича його охорона вирвала плакати у журналісток Катерини Горчинської та Олени Притули.

Особи, які перешкоджали журналістам були з бейджами security.

Пізніше в Управлінні державної охорони повідомили, що акції журналістів перешкоджали приватні особи, а не охорона президента.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування