Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Опора": Партія регіонів – найбільший порушник передвиборної кампанії

Вівторок, 4 вересня 2012, 13:06

Громадянська мережа "Опора" називає Партію регіонів основним порушником правил проведення передвиборної кампанії у серпні.

Про це повідомляє сайт громадської мережі.

Згідно з рейтингом партій-порушниць за кількістю інцидентів у серпні, Партія Регіонів посідає перше місце зі 188 порушеннями закону, на другому – кандидати-самовисуванці з 47 порушеннями, на третьому Компартія з 6 випадками.

За Всеукраїнським об'єднанням "Батьківщина" зафіксовано 4 порушення, Народною партією, "Всеукраїнським об'єднанням "Свобода", "Єдиним Центром", "Ударом" – по 2 порушення та за партією "Українська платформа "Собор" – 1 порушення.

Серед найбільших порушень – адміністративний ресурс (зафіксовано 109 інцидентів у всіх регіонах України та 76 виборчих округах), підкуп виборців (103 випадки у 23 областях та 82 округах) та перешкоджання діяльності партій і кандидатів (58 інцидентів у 20 областях та 38 округах).

Не менш поширеним явищем є і порушення порядку проведення агітації (42 інциденти у 19 областях та 30 округах) та силовий ресурс (9 разів у 8 регіонах та 7 округах).

"Утім, належної реакції з боку правоохоронних органів та ЦВК, суб’єктів виборчого процесу на системні зловживання не було", йдеться в повідомленні "Опори".

Як відомо, передвиборна кампанія виборів у Верховну Раду стартувала 30 липня.

Вибори за пропорційно-мажоритарною системою пройдуть 28 жовтня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування