Тігіпко каже, що стрибки курсу припиняться через 2-3 дні

Четвер, 6 вересня 2012, 15:42

Коливання курсу валюти продовжаться лише 2-3 дні, заявляє віце-прем’єр Сергій Тігіпко.

На прес-конференції він сказав, що ситуація, яка виникла останніми днями, "не варта виїденого яйця".

"Той, хто зараз встигне продати валюту, той заробить. Той, хто купить валюту, той втратить. Ситуація ще продовжиться буквально 2-3 дні, тому що я знаю, які важелі є у Нацбанку і я знаю макроекономічні показники", - сказав він.

За словами віце-прем’єра, ситуація з коливанням курсу виникла через співпадіння декількох факторів.

Серед них він назвав вихідний день у Сполучених Штатах Америки, через який неможливо було отримати валюту, яка зазвичай приходить.

Другим фактором віце-прем’єр назвав страйк працівників компанії Lufthansa. За його словами, вона є основним перевізником валюти – і через страйк виник невеликий дефіцит.

"Є й політична (причина) – розкачка цієї справи", - сказав Тігіпко і додав, що Нацбанк навіть не вводив обмеження на продаж валюти.

Коментуючи інформацію про те, що долар може коштувати 9,15 гривні, віце-прем’єр сказав: "Я пам’ятаю політичне ток-шоу ще весною, коли всі кричали "ось-ось все завалиться" – не буде цього".

Присутня на прес-конференції перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова додала, що стан платіжного балансу і резервів НБУ "не викликає тривоги".

"Українська правда", відео ICTV

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування