"Репортери" закликають владу відновити рівновагу з ТВі

П'ятниця, 7 вересня 2012, 22:16

"Репортери без кордонів" підтверджують свою заклопотаність у зв'язку з постійним переслідуванням в Україні телеканалу TВі.

Про це йдеться в заяві міжнародної організації, оприлюдненій у п’ятницю.

Незважаючи на закриття справи щодо ухилення від сплати податків стосовно гендиректора телеканалу кілька місяців тому, "канал знаходиться під більшою загрозою, ніж коли-небудь", йдеться в повідомленні.

В організації нагадали, що 5 вересня основний супутниковий телеоператор в Україні "Воля" виключив ТВі зі свого стандартного сервісу. Канал в даний час доступний тільки для глядачів, які підписалися на найдорожчий пакет.

"Це означає, що TВі втратить велику кількість глядачів. Стандартна послуга, яка коштує 25 гривень (близько 2,5 євро) на місяць, має 250 тисяч абонентів, в порівнянні з 78 тисячами, які підписалися на "Воля Всесвіт" пакет вартістю 80 гривень (близько 8 євро) на місяць", - зазначили в "Репортери".

В організації також уточнили, що в кінці липня ТВі виключив зі своєї мережі інший кабельний оператор "Тріолан".

"Ми вражені кількістю таких інцидентів, які відбулися в останні кілька тижнів", - зазначили в "Репортерах без кордонів".

"Перерахування такої кількості нещасть ключового телеканалу напередодні виборів 28 жовтня викликає запитання", - йдеться в заяві.

"На цьому тлі, ми закликаємо владу в інтересах різноманітності в новинах та інформації до прийняття правових заходів та конкретних дій, аби якомога швидше відновити певну рівновагу в секторі мовлення. Бездіяльність зі свого боку неминуче буде розглядатися як визнання відповідальності за проблеми, з якими стикаються незалежні та опозиційні канали", - заявили "Репортери".

Організація підтримує заклик журналістів TВі та їх прихильників провести демонстрації в ряді великих українських містах в суботу.

У Києві акція протесту проходитиме з 12:00 на Михайлівській площі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...