Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відклав апеляцію на виплату боргу ЄЕСУ на півтора тижні

Четвер, 11 жовтня 2012, 11:40

Апеляційний госпсуд Києва 22 жовтня продовжить розгляд апеляцій на рішення про виплату Кабміном Міноборони РФ понад 3,1 млрд грн (близько $390 млн) боргу ЄЕСУ.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", засідання почнеться 22-го о 9:15.

Перерва в засіданні суду, за словами головуючого судді Віктора Шапрана, оголошена для додаткового вивчення матеріалів справи.

Що стосується заявлених представником корпорації ЄЕСУ Олександром Ковальчуком клопотань про витребування низки документів у Мінфінів РФ і України, у Міноборони РФ, то суд відмовив у їх задоволенні.

За словами Ковальчука, заява щодо припинення провадження у справі з урахуванням термінів давності, а також заява про визнання неприпустимими доказів у справі будуть розглянуті судом під час винесення постанови.

Як відомо, Міноборони РФ звернулося до Госпсуду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239,45 млн грн у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Російська сторона зажадала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Держказначейство. ЄЕСУ у справі фігурує в якості третьої особи.

Зазначений борг, як стверджує позивач, виник наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконала гарантовану урядом України на чолі з Павлом Лазаренком угоду 1997 року про постачання корпорацією ЄЕСУ продукції для потреб російського оборонного відомства.

Представник корпорації ЄЕСУ в суді заявив, що лист Лазаренка юридично не є держгарантією, а ЄЕСУ виконати постачання в повному обсязі завадив тиск із боку державних органів України.

Представники Кабміну України на засіданні суду вказували на закінчення термінів позовної давності, а також стверджували, що жодних держгарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ не було.

19 вересня поточного року Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони РФ щодо боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд 113 млн 53 тис. 506 грн.

25 вересня представник Кабміну України оскаржив дане судове рішення. Також апеляції на це рішення подали Держказначейство та ЄЕСУ. Скарги об'єднані в одне провадження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування