Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді не пригадали країн, у яких журналісти вивішували б плакати

Четвер, 11 жовтня 2012, 11:50

Апарат Верховної Ради не може пригадати приклади відстоювання журналістами своєї точки зору шляхом вивішування плакатів в парламенті у країнах зі сталою демократію.

Про це йдеться в заяві прес-служби апарату Верховної Ради.

Як відомо, глава парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець заявив, що звернення апарату Верховної Ради щодо позбавлення журналістів "Української правди" Сергія Лещенка та Мустафи Найєма акредитації є нонсенсом.

В апараті здивовані коментарем Стеця щодо листа керівника прес-служби з проханням вивчити ситуацію, що склалася 2 жовтня за участю журналістів веб-ресурсу "Українська правда".

"Не можна не погодитися з важливістю забезпечення умов для вільного висловлювання журналістами своєї позиції, і ці умови у парламенті створено. Разом з тим, не можемо згадати приклади відстоювання своєї точки зору у такий спосіб у країнах зі сталою демократію - таких як США, Великобританія та інші", - йдеться в заяві.

"Хочемо нагадати, що журналісти, які акредитовані при парламентах світу, дотримуються правил внутрішньої поведінки і поважають закони своєї країни", - додали в Раді.

"Зауважуємо, що жодним чином не йдеться про зміст плакату. Але не треба підмінювати права і свободи елементарною неповагою до органу влади, відповідні служби якого, до речі, всіляко сприяють журналістам у виконанні їх професійних обов’язків", - уточнили в прес-службі.

"Дивує трактовка змісту листа з боку глави Комітету, не кажучи вже про те, що розміщення внутрішнього листування в мережі Інтернет є порушенням норм професійної етики. Хочемо нагадати, що у листі містилося прохання вивчити згадану ситуацію, тобто надати експертну оцінку діям журналістів, та ухвалити остаточне рішення", - заявили в апараті.

В Раді підкреслили, що "комендатура охорони Верховної Ради діяла згідно з законодавством та нормативними документами парламенту".

Як відомо, на виконання доручення керівника апарату Верховної Ради прес-служба ВР розглянула лист коменданта охорони "щодо інциденту, що стався 2 жовтня - під час проведення пленарних засідань парламенту представники 3MI, акредитованих при Верховній Раді, - Лещенко та Найєм розмістили плакат "STOP закону про наклеп" у ложі преси на балконі сесійної зали".

Комендант пропонує розглянути питання про доцільність акредитації згаданих журналістів на період роботи парламенту наступного скликання "через систематичне порушення ними умов i загального режиму роботи парламенту та ігнорування законних вимог комендатури охорони щодо припинення цих порушень".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування