Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туреччина примусово посадила літак з Москви через зброю

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 09:44

Туреччина примусово посадила на своїй території літак, який летів з Росії в Сирію.

Турецька влада обвинуватила Дамаск в "порушенні правил цивільної авіації", передає Euronews.

"Сірійський літак, який летів у Дамаск, змусили здійснити посадку в Анкарі, тому що ми одержали розвіддані, які викликали підозру", - розповів представник міністерства закордонних справ Туреччини Сельджук Унай.

"Що стосується перевезення військової техніки на пасажирському літаку з Москви в Дамаск - це порушення наших законів і порушення міжнародних правил. Ми довели до відома сірійське консульство в Стамбулі, ми сказали їм, що такі дії неприйнятні", - додав він.

За словами представників турецької влади влади, на сірійському літаку, що летів з Москви в Дамаск, був "військовий вантаж" російського походження.

У четвер прем'єр Туреччини Ердоган підтвердив, що на борту аеробуса було "військове обладнання". При цьому він не повідомив жодних подробиць.

Дамаск обвинувачує Анкару у брехні, стверджуючи, що ніяких заборонених посилок з Москви не чекав.

При цьому екіпаж сірійського лайнера поскаржився на насильство з боку турецького спецназу, який проводив огляд повітряного судна в аеропорту Анкари.

Раніше Туреччина й Сирії, починаючи з 3 жовтня, обстрілюють прикордонні території.

Ескалацію протистояння викликав інцидент, що стався 3 жовтня. Тоді в Акчакалі загинули п'ять осіб, серед яких троє дітей

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: