Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода": міліція забороняє перевізникам везти активістів до Києва

Субота, 13 жовтня 2012, 13:04

У Сумах міліція погрожує перевізникам, які везуть представників ВО "Свобода" до Києва на Марш Боротьби, який відбудеться 14 жовтня.

Як повідомляє в суботу прес-служба ВО "Свобода", близько 11 години ранку до секретаря Сумської міськорганізації "Свободи" Юлії Левченко подзвонив перевізник, з яким була домовленість про виїзд сумських націоналістів у Київ на святкування 70-річчя УПА.

"Перевізник схвильованим голосом запитав, хто ми є та з якою метою їдемо до столиці. Після моєї відповіді водій повідомив, що з ранку мав розмову з міліціянтами, які передали йому негласний наказ свого керівництва про не допущення сумських активістів ВО "Свобода" до Києва на Марш УПА", - розповіла вона.

"Перевізнику пригрозили: якщо він усупереч вказівкам усе ж таки вирішить везти бандерівців у столицю, у нього почнуться ліцензійні та податкові перевірки. На цьому занепокоєний водій закінчив розмову", – зазначила Левченко.

Крім того, у п’ятницю голова Львівської облорганізації ВО "Свобода" Ірина Сех заявила, що на Львівщині перевізники відмовляються надавати автобуси для поїздки до Києва.

За її словами, кілька підприємців, які здійснюють пасажирські перевезення, відмовилися від вже запланованої поїздки до Києва, пояснюючи це тиском із боку правоохоронних органів та органів контролю.

"Їх шантажують, погрожують позбавити ліцензії, і перевізники бояться ризикувати", – зазначила Сех.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", у Полтаві перевізники також відмовляються надавати автобуси для поїздки до Києва на Марш Боротьби, мотивуючи це тиском із боку правоохоронних органів.

За словами власників автобусів, напередодні їм особисто зателефонував начальник ДАІ в Полтавській області і погрожував, що забере в них ліцензії, якщо ті повезуть свободівців до Києва, хоча договори на перевезення пасажирів із перевізниками було укладено задовго до цього, йдеться в повідомленні.

У Тернопільській області також міліція погрожує підприємцям податковими перевірками та позбавленням ліцензій, якщо ті наважаться везти націоналістів до столиці.

Крім того, на Закарпатті представники міліції в телефонному режимі активно намагаються вияснити в обласної організації ВО "Свобода", яким транспортом, звідки й коли будуть виїздити націоналісти в Київ. Ужгородські міліціянти зазначають, що нібито хочуть супроводжувати свободівців у поїздці.

14 жовтня у 70-у річницю УПА ВО "Свобода" проведе Марш боротьби в Києві. Збір учасників маршу – о 14.00 біля пам'ятника Тарасові Шевченку, де відбудеться віче, після якого розпочнеться Марш боротьби, що пройде центральними вулицями Києва. Після проведення маршу – святковий концерт на Михайлівській площі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: