Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Патріарх Кирило: Росія, Україна і Білорусь мають спільне майбутнє

Неділя, 14 жовтня 2012, 20:34

Народи Білорусі, Росії та України мають спільне минуле і майбутнє.

Про це в неділю заявив патріарх Московський і всієї Русі Кирило на відкритті пам'ятника попередньому предстоятелю РПЦ Алексію II в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Білорусь, Росія, Україна - три братні народи, пов'язані єдиною долею, єдиним минулим і, впевнений, які мають одне єдине майбутнє", - сказав патріарх.

Патріарх сказав, що Святу Русь не даремно вважають уділом Пресвятої Богородиці, бо мало хто з європейських народів зазнав стільки випробувань і бід, як народи Білорусі, Росії та України.

Говорячи про покійного патріарха Олексія II, патріарх Кирило підкреслив, що служіння його попередника почалося з дуже важкого часу: "Це був час розпаду єдиної держави. Відцентрові сили були настільки великі, що вони могли зруйнувати не тільки історичну єдність наших народів, але і єдність церкви ".

Однак, як зазначив патріарх Кирило, збереглися і єдність церкви, і єдність народів. "Ми говоримо про єдиний простір Святої Русі", - сказав він.

У той же час, президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначив високі заслуги патріарха Кирила в прагненні зберегти єдність російської православної церкви і слов'янського братерства.

"Високої оцінки заслуговує Ваше прагнення зберегти єдність російської православної церкви і наше слов'янське братерство, ця ідея повністю відповідає сподіванням народів Білорусі, Росії, та й нашої України", - заявив Лукашенко, зустрічаючись у неділю в Мінську з Кирилом і нагороджуючи його білоруським орденом "Дружби народів", передає Інтерфакс.

У свою чергу патріарх зазначив, що Російська православна церква протягом усієї історії "служила єдності народів, яких вона окормлювала, вона створювала духовний, культурний простір історичної Русі, Святої Русі".

"Ми живемо сьогодні ніби в різних державах, і церква з повагою ставиться до національного вибору, але супроводжуючи зусилля на збереження духовного і культурного простору Святої Русі - Росії, Білорусі і України", - зазначив патріарх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування