Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Суддя маніпулював у справі Тимошенко

Понеділок, 15 жовтня 2012, 12:41

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко звинувачує суддю Костянтина Садовського у маніпулюванні матеріалами справи ЄЕСУ.

"Суддя маніпулював матеріалами справами, говорячи про те, що Юлія Тимошенко нібито відмовилася від участі в судовому засіданні", - заявив він журналістам в апеляційному суді Харківської області, де проходять засідання Київського райсуду Харкова у справі ЄЕСУ.

За словами Власенка, Тимошенко не відмовлялася від участі в судовому засіданні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Юлія Володимирівна не відмовлялася від участі в судовому засіданні, вона вчергове зафіксувала, що у зв'язку з її станом здоров'я, який учора вчергове було підтверджено висновками німецьких лікарів, вона не може брати участь у судовому засіданні", - наголосив він.

"Юлія Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні й саме тому за станом здоров'я не змогла взяти участь у цьому судовому засіданні", - запевнив захисник.

Власенко вважає, що постанова суду, оголошена суддею Садовським 15 жовтня, була підготована ще до початку засідання.

"Сьогодні в черговий раз відбувся фарс у судовому засіданні. Ви всі бачили, що суддя відмовився розглядати клопотання захисту (про припинення провадження у справі у зв'язку з хворобою Тимошенко), попри те, що неодноразово розглядав клопотання прокуратури…", - обурився він.

"Я переконаний у тому, що сьогоднішнє рішення було заздалегідь заготовлена. Суддя не реагував ні на що. Суддя просто зачитав із папірця те, що йому написали заздалегідь, включаючи й дату судового розгляду – 13 листопада", - сказав Власенко.

Як відомо, Київський райсуд Харкова 15 жовтня оголосив перерву в засіданні у справі ЄЕСУ у відношенні Юлії Тимошенко до 13 листопада – тобто засідання у справі лідера партії "Батьківщина" відбудеться вже після парламентських виборів.

11 жовтня 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: