"Удар" здивований: арифметика "Батьківщини" зіграє на руку владі

Понеділок, 15 жовтня 2012, 19:08

В партії "Удар" здивовані рішенням з’їзду "Батьківщини" щодо зняття мажоритарних кандидатів.

Про це йдеться в заяві партії, розміщеній на офіційному сайті "Удару".

"У двох третинах округів, які визначили "Удар" і "Батьківщина", наші колеги по опозиції своїх кандидатів не зняли. Ми ж своїх зобов’язань дотрималися - там, де кандидати від "Батьківщини" мають більше шансів перемогти, ми своїх висуванців з перегонів зняли", - заявили в політсилі.

"Батьківщина" ж зняла лише 8 кандидатів з 22 округів, які були визначені за результатами спільного соціологічного дослідження та оцінки перспектив кандидатів", - йдеться в заяві.

"Не важливо, скільки всього кандидатів зняла "Батьківщина". Справа не в кількості округів, а в шансах кандидатів на перемогу. Впевнені, що таким діям "Батьківщини" належну оцінку дадуть виборці", - наголошують в заяві партії.

В "Ударі" зазначають, що в результаті ухвалення "Батьківщиною" такого рішення "не було дотримано базових принципів визначення єдиного демократичного кандидата на окрузі".

"А саме: недопущення перемоги висуванців від влади та збільшення ймовірності перемоги кандидата від демократичних сил", - уточнили в "Ударі".

Як приклад в партії зазначили, що за даними спільного соціологічного дослідження у 211 окрузі у Києві рівень підтримки кандидата від "Удару" Миколи Бабенка на 12% вищий за рейтинг кандидата від "Батьківщини" Сергія Терьохіна. При цьому кандидат від влади займає друге місце на окрузі – з різницею у кілька відсотків.

"Враховуючи адміністративний та фінансовий ресурс влади, "Батьківщина" не усунула загрозу перемоги провладного висуванця", - пояснили в "Ударі".

"На жаль, в "Батьківщині" взяли гору амбіції і вузькопартійні міркування, а не прагнення спільної перемоги демократичних сил. Такими діями "Батьківщина" взяла на себе відповідальність за підвищення шансів на перемогу кандидатів від влади у чималій кількості мажоритарних округів", - йдеться в заяві партії.

"Ми сподіваємося, що "Батьківщина" справді прагне створити в парламенті демократичну більшість", - зазначив керівник Центрального виборчого штабу "Удару" Віталій Ковальчук.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...