Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Рівненщині суд "узаконив" двійників у комісіях

Понеділок, 15 жовтня 2012, 20:46

Адмінсуд Рівненської області відмовився припинити повноваження осіб, які одночасно стали членами комісій у різних виборчих округах.

Про це повідомляють активісти громадянської мережі "Опора".

З позовом до суду звернулися представники "Батьківщини". Вони виявили, що до складу ДВК 153 округу включено осіб, які є членами комісій у сусідньому 154 окрузі. Аналогічне звернення до ОВК також надійшло від мажоритарного кандидата Олексія Хахльова, який також виявив двійників у складі комісій.

Згідно статті 37 закону про вибори, повноваження членів комісії достроково припиняються, якщо вони входять до складу інших комісій. Зі слів представника опозиційної сили, про це вони письмово повідомили ОВК заявами від 27 та 29 вересня, які містили вимогу дострокового припинення повноважень двійників.

"Ми подали до ОВК завірені печаткою списки членів дільничних комісій 154 виборчого округу, які підтверджують повторне включення осіб до комісій 153 округу", - розповідає юрист Василь Харчук.

"Попри те, що надані нами докази є достатньою підставою для дострокового припинення повноважень цих членів, окружна комісія відмовилася виконати вимоги законодавства. Більше того, голова комісії навіть не вніс це питання на засідання", - додав він.

У свою чергу, в окружній комісії стверджують, що на момент прийняття відповідних рішень вони не знали про повторне включення кандидатур членами ДВК. Представник ОВК зазначив, що у своїй діяльності вони використовують інформацію про списки кандидатур, що зареєстровані в інших виборчих комісіях, лише після офіційного їх оприлюднення.

Відтак, надані "Батьківщиною" списки двійників не були достатньою підставою для виключення окремих членів, навіть за наявності печатки сусідньої ОВК.

Розглянувши доводи сторін, суд відмовився підтримати позов "Батьківщини" та Хахльова.

Феміда встановила, що двійники могли бути виявлені та виключені виключно на підставі офіційно оприлюднених списків інших виборчих комісій. На момент прийняття постанов про внесення змін до складу ДВК 153 округу, оприлюднення списків у 154, 155 та 156 округах не відбувалося.

Посилання представників опозиційних сил на те, що разом із заявами вони подали належним чином завірені списки членів ДВК 154 виборчого округу, суд до уваги не взяв. Під час засідання було встановлено, що їх роздрукували 25 вересня, в той час, як склад дільничних виборчих комісій затверджено постановою від 26 вересня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: