Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк – Кличку: домовлятися треба зараз

Вівторок, 16 жовтня 2012, 11:05

Об'єднана опозиція досі не домовилася з партією "УДАР" Віталія Кличка про створення коаліції у наступному парламенті.

Про це на засіданні Верховної ради 16 жовтня заявив голова Ради Об’єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

За його словами, "Батьківщина" вже домовилась з ВО "Свобода".

"Ми звертаємось до партії "УДАР" дати чітку відповідь, чи готові вони боронити Україну і формувати демократичну більшість у новому парламенті? Об'єднуватись треба до виборів, а не після", - сказав він.

Яценюк застеріг, що, якщо зараз не домовитись про створення демократичної більшості, то новообрані депутати знову перебігатимуть до Партії регіонів.

"А то після виборів буде ситуація, якою інфікована сьогодні Верховна рада – знову будуть торгувати картками, як кредитками", - сказав він.

Водночас Яценюк висловив переконання, що демократичні сили переможуть.

Напередодні "Батьківщина" відкликала 27 кандидатів-мажоритарниківна користь УДАРу Віталія Кличка.

Однак партія УДАР обурилася тим, що "Батьківщина" порушила домовленості й "зняла лише 8 кандидатів із 22 округів", а у двох третинах домовлених округів своїх кандидатів не зняла.

"Ми ж свої зобов'язання виконали", - заявив УДАР, підкресливши, що таким чином "не були дотримані базові принципи визначення єдиного демократичного кандидата на окрузі" і висуванці від влади отримали більше шансів на перемогу на виборах.

Водночас у "Батьківщині" заявили, що складнощі з узгодженням кандидатів в мажоритарних округах від партії "Батьківщина" та УДАРу носили не арифметичний, а етичний характер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування