"Батьківщина": Європейські лідери запевняють в солідарності з Тимошенко

Четвер, 18 жовтня 2012, 13:59

Низка лідерів з Європейського Союзу виловила підтримку політичній реабілітації Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Зокрема, президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Рікардо Мігліорі під час виступу на Конгресі Європейської народної партії, який відбувається у Бухаресті (Румунія) заявив, що підтримує Тимошенко та порівняв режим Віктора Януковича з режимом Олександра Лукашенка.

Він наголосив, що присутність на Конгресі ЄНП доньки Тимошенко - дуже важливий факт.

"Прошу підтримати її, її матір, яку незаконно заарештували. Все це мені нагадує режим у Білорусі, нагадує режим Лукашенка", - наголосив він.

У свою чергу президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу просив передати свої найтепліші побажання Юлії Тимошенко.

"Ми думаємо про Вас. Ми робили і будемо робити все для того, щоб ви були, безумовно, звільнені. Будемо наполягати на ваші повній політичні реабілітації", - наголосив він.

Міністр Європи Ірландії Люсінда Крейгтон закликала негайно звільнити Тимошенко.

"Політичні в’язні України повинні бути звільнені негайно! Ми всі (в Європейському Союзі) одностайні щодо цього", - наголосила Люсінда Крейгтон.

"Я висловлюю свою стурбованість стосовно того, як відбувається судовий процес над Юлією Тимошенко. Ми маємо доповіді від наших численних спостерігачів і це викликає занепокоєння", - сказала вона, додавши що країни ЄС уважно слідкують за перебігом судового процесу над Юлією Тимошенко.

Президент Румунії Траян Бесеску також висловив солідарність з Тимошенко.

"У Демократичних країнах не переслідують політиків. В демократичних країнах немає політв’язнів. Ми засуджуємо це!", - заявив він.

Бесеску наголосив, що він захоплюється боротьбою Юлії Тимошенко за демократію та попросив Євгенію передати Юлії Тимошенко його повну підтримку.

Президент Румунії також висловив сподівання, що Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші політв’язні будуть негайно звільнені.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування