Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: в наступному парламенті будуть суцільні родичі, брати, коханки

Вівторок, 2 жовтня 2012, 12:32

В опозиції констатують, що третина наступного складу парламенту може складатися з родичів нинішніх кандидатів.

Про це на брифінгу 2 жовтня заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, повідомляє кореспондент "Української правди".

"Тільки у Балоги балотується три рідні брати. На одному з округів активно працює чоловік Богословської і переконує, що Богословська сама не справляється, і треба всією сім'єю в парламенті працювати. Герега б'ється по Києву, а її чоловік Хмельниччину піднімає. На кожному окрузі я знаходив братів, сестер, родичів, я вже не рахую коханок, бо вони там змінюються, що я не встигаю фіксувати, кого вони представляють", - сказав Томенко.

Він запропонував виділити окремий сектор у сесійній залі для того, щоб усі родичі сиділи разом.

Томенко також звинуватив родичів чиновників, зокрема сина прем’єр-міністра Олексія Азарова, у прямому підкупі виборців за бюджетні кошти.

"Коли він їздить по Донецькій області, всі чиновники, які повинні захищати людей, їздять разом з ним, відкривають державні об'єкти і розповідають людям, як він допомагає народу", - сказав опозиційний політик.

За словами Томенка, близько 100 кандидатів у депутати Верховної Ради активно використовують адмінресурс у ході передвиборної кампанії.

Крім того, за словами Томенка, у Києві Партія регіонів налаштована прибрати до рук систему "мережевого голосування" Черновецького-Аделаджі.

Він відзначив, що свого часу Черновецький створив таку систему, що в кожному окрузі нараховується по 50 тисяч його прихильників.

Томенко відзначив, що цих людей постійно стимулюють грошима.

"Спочатку роздають по 50 гривень, щоб не розслаблялись, потім по 100, а після виборів, кажуть, що додадуть ще по 150-200 гривень", - сказав він.

"Я вважаю, що на перехідному періоді ці бідні люди, зокрема пенсіонери, яким вдвічі підвищили ціни на ліки, мають право брати гроші, але голосувати, як захочуть", - підсумував він.  

Як відомо, син прем’єра Миколи Азарова Олексій балотується у Верховну Раду за списком Партії регіонів в одномандатному окрузі №47 (Донецька область).

Він є директором Міжнародного фонду сприяння інвестиціям.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: