Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тігіпка немає грошей для тих, "хто часто бастує"

Вівторок, 2 жовтня 2012, 16:20

Влада не може забезпечити виплати для чорнобильців-страйкарів.

Про це заявив віце-прем’єр Сергій Тігіпко в ефірі Радіо Свобода.

"Платити сьогодні пенсію 15-20 тисяч, на якій наполягають у першу чергу ті люди, які зараз страйкують, чи перейти до виплат, коли інвалід третьої групи повинен отримувати 6600, другої групи –  8800, першої групи – 11 тис гривень, то це  забагато, як на мене. І сьогодні ми просто не в змозі забезпечити такі виплати", – сказав Тігіпко.

Віце-прем’єр-міністр  зауважив, що разові  виплати тим, "хто часто бастує", за рішенням судів складають  "500 тисяч, 600 тисяч гривень, які повинні Пенсійним фондом бути сплачені. Я вважаю особисто, що це не вирішення питання".

Також Тігіпко наголосив, що наразі чорнобильцям безпрецедентно підняли пенсію.

"Ми підняли пенсії "чорнобильцям", які не піднімалися, до речі, 10 років, на 90% у середньому. Сьогодні пенсія інваліда -"чорнобильця" більша, ніж пенсія учасника бойових дій, і набагато більша, ніж середня пенсія по Україні",  – пояснив міністр.

Коментуючи акцію протесту чорнобильців Тігіпко сказав: "Людина отримала 20 тис гривень пенсії – буде він залишати протести чи ні? А вчительці, яка попрацювала 40 років, ми забезпечимо 20 тисяч гривень пенсії? А тому, хто пропрацював у сільському господарстві, 20 тисяч ми можемо забезпечити?".

 

За його словами, в країні 3,7 мільйонів людей, які сьогодні отримують пенсію менше ніж тисяча гривень.

"Ми повинні забезпечити тільки цих людей? Тому є солідарна певна відповідальність у державі. І піти на таке державі сьогодні надзвичайно важко. Ми не можемо на це піти", - прокоментував Тігіпко.

 

Як відомо, 2 жовтня повернути розміри мінімальної пенсії чорнобильця, яку зменшила остання урядова постанова, вимагали під стінами Мінсоцполітики близько двохсот ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. 

Відео та фото УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: