Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович - Путіну: "Я приїхав, щоб перерва не була надто великою"

Понеділок, 22 жовтня 2012, 15:51

Президент Російської Федерації Володимир Путін відзначив своєчасність візиту до Москви президента України Віктора Януковича.

Про це російський президент сказав перед початком переговорів із Януковичем у вузькому складі в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Думаю, що ваш приїзд є своєчасним, мені дуже приємно, що ви підтримуєте регулярні контакти не тільки на найвищому рівні, президентському рівні, але й на урядовому, міністерському, на рівні наших компаній, які одна з одною працюють", - сказав Путін.

Янукович на початку зустрічі привітав Путіна з нещодавнім ювілеєм: "Хочу сказати, що після 60 нічого не змінюється, усе залишається навіть іще гарніше".

"Я, звісно, приїхав для того, щоб перерва не була надто великою, оскільки це ніколи не йде на користь, і обговорити актуальні питання, які в нас є", - заявив президент України.

Він запропонував президенту РФ обговорити поточні питання двосторонніх відносин.

Янукович нагадав, що минулого тижня Київ відвідав голова МЗС РФ Сергій Лавров, який разом із головою МЗС України Костянтином Грищенком опрацював більшість тих питань, які будуть обговорювати президент двох країн.

Український президент звернув увагу на необхідність обговорення питань, які стосуються авіакосмічної сфери, спільної кооперації з літакобудування.

"Ми, напевно, повинні з вами вже прийняти рішення щодо літакобудування. Наші виробники вже чекають цих рішень", - сказав він.

Янукович також запитав Путіна: "Ну й про газову сферу поговоримо?".

На це російський президент ствердно кивнув головою.

Крім того, Янукович сказав, що Україна і Росія домовилися про співпрацю у сфері космосу, повідомляє УНІАН.

"Наші відомства, нарешті, домовилися про співпрацю з питань космосу, дослідження, про спільну роботу, як ми з вами говорили, на трьох – Казахстан, Україна, Росія", - заявив він.

Путін також зазначив, що співпраця Росії й України успішно розвивається як у політичній сфері, міжнародних справах, так і в економіці - росте товарообіг, відбувається подальша диверсифікованість економічних зв’язків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування