Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Останні дебати: Обама переміг Ромні 2:1

Вівторок, 23 жовтня 2012, 07:59

 

У останніх дебатах двох претендентів на посаду президента США Барака Обами та Мітта Ромні переміг діючий президент.

Такими є результати опитування, проведеного СNN одразу після дебатів.

Так, за результатами опитування 48% вважають, що у дебатах переміг Обама, і 40% вважають, що краще виступав Ромні.

 

Водночас перемога у дебатах не означає, що люди проголосують за цих кандидатів на виборах.

Так, половина з опитаних зазначили, що дебати не вплинули на їхнє рішення, за кого голосувати, 25% скоріше за все проголосують за Ромні і 24% сказали, що проголосують за Обаму.

Результати підтвердило і опитування, проведене каналом CBS, згідно з яким 53% вважають, що у дебатах переміг Обама, і лише 23% вважають, що кращим був Ромні.

 

Дебати повністю стосувалися зовнішньої політики. Багато говорили про Близький Схід.

Про Україну на дебатах не згадали жодного разу.

Не обійшлося без особистісних випадів.

Обама, як і минулого разу, був більш агресивним, ніж у перші свої дебати.

Всі фото AFP/Getty Images via CNN 

Під час дебатів між Ромні та Обамою вийшла суперечка щодо того, яка з країн несе для США найбільшу загрозу.

Ромні привітав Обаму з тим, що було знищено Усаму Бен Ладена і велося переслідування Аль-Каїди. "Але ми не можемо шукати вихід з ситуації через убивства. Нам потрібна всеохоплююча стратегія, щоб допомогти ісламським країнам і іншим частинам світу відмовитись від радикального екстремізму", - зазначив він.

У відповідь на це Обама зазначив:

"Губернатор Ромні, я радий, що ви визнаєте Аль-Каїду загрозою, бо ще кілька місяців тому на питання, хто є найбільшою геополітичною загрозою для Америки ви відповіли: "Росія". Не Аль-Каїда, а Росія!".

"Холодна війна закінчилася 20 років тому. Коли справа стосується зовнішньої політики, мені здається, що ви, губернатор, намагаєтеся відродити погляди 80 років", - додав Обама.

В свою чергу Ромні відповів, що він називав Іран найбільшою загрозою американській безпеці. Але "Росія продовжує боротися з нами в ООН час від часу. Я чітко розумію це. Я не збираюся одягати рожеві окуляри, коли мова йде про Росію або Путіна, і я точно не збираюся йому говорити: Я буду більш гнучким після виборів", - зазначив Ромні.

Таким чином він пригадав Обамі інцидент, коли той, не знаючи про роботу мікрофонів, пообіцяв Медведєву бути більш гнучкішим після виборів.

Ромні також додав: "Нападати на мене – це не план дій. Критикуючи мене, ви не кажете, як вирішити проблему…".

Під час дебатів республіканець висловив жаль, що США відмовились від Розміщення елементів протиракетної оборони у Польщі.

"Ми маємо захищати наших союзників. Я думаю, що напруга, яка існує між Ізраїлем і США є недоречною. Я також думаю, що  витягнення нашої протиракетної програми з Польщі також дуже недоречна і порушує зв'язки, які були раніше", - зазначив він.

Далі буде…

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: