Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Броварський чиновник зіштовхнув зі сходів журналіста

Вівторок, 23 жовтня 2012, 13:15

У місті Бровари, що на Київщині, місцеві чиновники перешкоджали роботі журналістів, двом розтрощили мобільні телефони, одного скинули вниз зі сходів.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Інтер".

Інцидент стався 20 жовтня у будинку культури "Прометей". Журналісти хотіли потрапити на зустріч з прем’єром Миколою Азаровим, який у Броварському центре культури мав зустрітися з місцевим партактивом.

Однак замість пропустити представників преси до приміщення, заступник голови Броварської райдержадміністрації Микола Миронець, інші чиновники адміністрації і місцевого осередку Партії регіонів, а також їх водії і охоронці почали штовхати журналістів, вибивати з рук камери.

Двом журналістам розбили мобільні телефони.

За словами кореспондента Алини Дяченко, їй розбили телефон, але ні міліція, ні голова Київської облдержадміністарції Микола Присяжнюк ніяк на це не відреагували.

"В одному метрі від нас стояв міліціонер, якому ми одразу сказали – затримуйте цю людину. Ви щойно бачили, як ця людина розбила два телефони двох журналістів. А міліціонер стояв і посміхався", - розповіла Дяченко.

Це ж саме вона озвучила Присяжнюку, на що той відрізав: "Не брешіть!".

Ще більше дісталося журналісту Роману Бочкалу, який згодом намагався з'ясувати, чому чиновники і їх охоронці штовхали журналістів і розбивали їхні телефони.

Миронець з силою штовхає журналіста 
Той пролетів від одного сходового майданчика до іншого. На щастя, залишився живим 
Журналіст скотився вниз

Заступник голови Броварської райдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Микола Миронець з силою штовхнув журналіста на сходах, коли той хотів взяти коментар. Журналіст пролетів від одного сходового майданчика, а чиновник просто пройшов повз.

Микола Миронець - чиновник, який спустив журналіста зі сходів
Миронець (крайній зліва) на якомусь засіданні не такий знервований, як під час спілкування з журналістами. Фото з сайту Броварської РДА 

Тим часом заступник голови Броварської райорганізації Партії регіонів Арсеній Кушніренко замість відреагувати на побиття журналістів сказав, що захід з Азаровим був закритим для преси, а журналісти ще й порушили протокол.

"Коли люди рвуться, коли проходить прем’єр-міністр і голова партії, і вони штовхають всіх і кажуть, що вони теж хочуть пройти, попереду і так далі", - сказав він.

На відео видно, що журналісти не намагаються пройти попереду чиновників, а лише хочуть потрапити на захід.

Постраждалі журналісти звернулись у Броварську прокуратуру з вимогою порушити кримінальні справи за 171-ою статтею – перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Як повідомлялося раніше, Асоціація медіаюристів підготувала для співробітників міліції інструкцію з роботи з журналістами, в якій пропонує заборонити правоохоронцям заважати працівникам ЗМІ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування