Єфремов: Кабмін Азарова переформатують

Четвер, 25 жовтня 2012, 13:59

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений в тому, що в складі Кабінету Міністрів будуть проведені зміни після парламентських виборів.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Зараз ще передчасно говорити про те, які зміни будуть в уряді. Але те, що він буде трасформований - це факт, а те, яким чином він буде трасформований, ми зможемо говорити тільки тоді, коли пройдуть вибори і буде сформована нова більшість у Верховній Раді ", - повідомив Єфремов.

При цьому депутат зазначив, що формування уряду має бути узгодженим рішенням президента з більшістю в новому парламенті.

За словами Єфремова, у даний момент ніхто не може дати відповідь на питання, яким буде формат більшості в Раді, тому і про формування уряду говорити передчасно.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович виступає за закріплення в Конституції можливості Ради впливати на формування складу Кабміну.

Зараз президент призначає прем'єр-міністра за згодою більше половини конституційного складу парламенту, члени уряду призначаються президентом за поданням прем'єра.

Уряд може бути відправлений у відставку внаслідок прийняття Радою резолюції недовіри Кабміну, прийняття президентом рішення про відставку Кабміну, відставки прем'єра або його смерті.


Крім того, уряд складає повноваження перед новообраним главою держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування