ГПУ попросили розібратися з "липовими" заявами для голосування вдома

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 15:56

Опозиція звернулася до Генпрокуратури з вимогою розслідувати масові фальшиві захворювання громадян напередодні виборів.

Про це заявив один з лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов на брифінгу у п'ятницю.

За його словами, попередня перевірка показала, що "в результаті передвиборчої епідемії протягом останніх двох днів, на папері захворіло 250 тисяч українців, і їхня кількість зростає щогодини".

Він нагадав, що опозиція вилучила велику кількість довідок нібито виданих хворим громадянам, які здаються до дільничних виборчих комісій.

За словами Турчинова, деякі з цих довідок видані навіть неіснуючими поліклініками, а декілька з так званих хворих, померли кілька років тому.

"Більшість цих людей, чиї довідки здали до виборчих комісій, не отримували цих довідок і взагалі були здивовані тим, що вони хворі", - заявив опозиціонер.

За словами Турчинова, на деяких дільницях "таким чином захворіло" понад 7% виборців.

"Ми звернулися до прокуратури, але нажаль я мало сподіваюся, що прокуратура найближчими днями затримає злочинців, але всі ці документи будуть передані міжнародним спостерігачам", - повідоми Турчинов.

Він також навів ще кілька прикладів запланованих фальсифікацій. Так за словами Турчинова, до Ізмалійського порту на день виборів приписали 32 додаткових судна за голосування на спецдільниці.

Крім того він повідомив, що юристи штабу ПР отримують довіреності від маловідомих партій - "сателитів ПР" - для захисту інших інтересів у разі судових позовів.

Як відомо, раніше в Житомирі знайшли фальшиві медичні довідки для голосування вдома в сейфі дільничної виборчої комісії.

Також було вявлено близько 8 тисяч заяв про голосування на дому через захворювання в Києві у 211 окрузі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування