ОБСЄ: ЦІ ВИБОРИ - КРОК НАЗАД У ПОРІВНЯННІ З ПОПЕРЕДНІМИ

Понеділок, 29 жовтня 2012, 13:46

Місія спостерігачів ОБСЄ критикує вибори в Україні.

Про це заявила віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Габсбурґ Дуглас.

"У нашій спільній заяві ми можемо стверджувати, що вибори характеризувалися браком вільних умов для учасників виборів, зловживанням адмінресурсом, браком збалансованого висвітлення у ЗМІ", - зазначила вона.

Вона додала, що це стосувалося передвиборчого періоду.

За її словами, "деякі аспекти передвиборчого періоду стали  кроком назад в порівнянні з останніми виборами".

В ОБСЄ зазначили, що саме голосування відбувалося спокійно та мирно.

Процес голосування та підрахунку голосів загалом оцінюється позитивно, процес встановлення голосів "оцінюється негативно через недостатню прозорість".

"Я вважаю, що виборці не повинні наражатися на переслідування від своїх роботодавців або від державних органів", - наголосила вона.

"І щоб почути, що хочуть сказати провідні політики країни, зовсім не потрібно їхати в тюрму. А ви знаєте, що мені довелося це зробити. Минулого вівторка я відвідувала пана Луценка у в'язниці №91", - додала вона, маючи на увазі ув'язнення Тимошенко та Луценка.

Вона також розкритикувала той факт, що були "виключені сотні кандидатів з різних причин", а також у виборах не взяли участь опозиційні лідери Тимошенко та Луценко.

"З огляду на зловживання владою та занадто велику роль на цих виборах грошей, схоже, що демократичний процес почав іти зворотнім шляхом в Україні", - заявила Дуглас.

Вона також нагадала, що скоро до України перейде головування в ОБСЄ.

"Пам'ятаючи про це, я сподіваюсь, що державні органи зроблять все, щоб повернути Україну на шлях демократичного розвитку", - наголосила  віце-президент ОБСЄ. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування