Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз закликає Януковича припинити "безчинства" влади на його окрузі

Середа, 3 жовтня 2012, 15:14

Кандидат у депутати, лідер Соцпартії Олександр Мороз скаржиться на виборчі "безчинства" обласної і місцевих держадміністрацій на виборчому окрузі № 93 в Київській області.

Про це йдеться в його листі президенту Віктору Януковичу, повідомив сам Мороз "Українській правді".

"Ніякої критики не витримує тиск на місцевих керівників, шантаж і переслідування активістів, які в згаданому окрузі ведуть пропаганду не за представника влади", - заявляє Мороз.

За його словами, голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк "регулярно і відкрито інструктує голів районних адміністрацій, особисто проводить наради в районах, на яких зобов’язує місцевих керівників застосовувати усі методи для перемоги провладного кандидата".

"Виконання доручень Присяжнюка збоку виглядає непристойно", - констатує Мороз.

"Голова Богуславської райдержадміністрації безпосередньо в селі перешкоджає виборцям йти на зустріч зі мною. Голова Миронівської адміністрації залучає міліцію, податкову та інші служби для переслідування керівника мого районного виборчого штабу дрібного підприємця Сосюри", - заявляє він.

"Мешканців села Тулинці цього району залякують закриттям школи в разі непідтримки тієї ж кандидатури. Громади сіл Стави та Гребені Кагарлицького району попереджають про те, що у випадку неголосування за кандидата від влади там припиняться роботи по газифікації", - стверджує він.

За словами Мороза, зустрічі з виборцями, як правило, доводиться проводити на вулиці, бо будинки культури скрізь "на ремонті".

"Публікувати будь-які матеріали в місцевих газетах проблематично навіть за кошти виборчого фонду кандидата. Настінна (на тинах) реклама на зразок "Довіряю Олександру Морозу" знищується, в т.ч. при допомозі органів правопорядку", - обурюється соціаліст.

"Формування дільничних комісій ледь не зірвано спробами викинути з них сім десятків представників СПУ, підробивши за них фальшиві заяви. Слідство з цього приводу в прокуратурі і міліції гальмується", - інформує Мороз.

"В той же час конкурент від влади відкрито веде підкуп виборців, голова обладміністрації називає це інвестиціями", - наголошує він і додає, що є "інші приклади порушень закону з боку влади".

Мороз просить Януковича "припинити безчинства обласної і місцевих державних адміністрацій на виборчому окрузі № 93", бо таке цинічне ставлення до закону "дискредитує державу" і її президента, який не раз заявляв про демократичність виборчої кампанії.

Мороз сумнівається, що його лист потрапить до Януковича, тому надав його виданню.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування