Ющенко не вважає, що люди в ньому розчаровані

Середа, 3 жовтня 2012, 22:28

Екс-президент Віктор Ющенко не вважає, що люди розчаровані періодом його перебування при владі.

Про це він сказав в ефірі Першого національного.

"П'ять років нам принесли ті речі, які нам дали і день сьогоднішній і, в значній мірі, ще обирати своє майбутнє", - заявив він.

Відповідаючи на питання, щодо розчарування людей, які його підтримували під час Помаранчевої революції, він заявив: "В 2005-2009 роках наші темпи економічного розвитку були 7,5% - це найвищі за українську історію темпи економічного розвитку. Це темпи, які вищі ніж в Європі і в Росії".

"Я не думаю, що розчаровані люди цим", - зазначив він.

"За ці 5 років національний бюджет виріс з 90 мільярдів до 270 мільярдів. Я не думаю, що люди цим розчаровані. Національні резерви виросли із 6 мільярдів до 37. Я не думаю, що люди цим розчаровані. Інвестиції в Україну за 15 років з 1991 року по 2004 рік були 6,7 мільярда доларів, за роки мого президентства інвестиції виросли до 37. Я не думаю, що люди розчаровані", - заявив Ющенко.

"Ми відкрили свої кордони, ми створили умови для розвитку демократії, ми отримали вільного журналіста, не ловкого, колючого, але можна сказати, що апогей свободи слова був за мого президентства", - додав екс-президент.

"Коли я прийшов, моя країна не визнавалася навіть країною з ринковою економікою. Потім вступили в ВТО, болонський процес, у спільне небо, газотранспортної системи проект європейський, вступили в енергетичну асоціацію Європи, ми дійшли до самого апогею в європейських відносинах - це асоційоване членство Україна - ЄС і зона вільної торгівлі", - заявив він.

При цьому Ющенко заявив, що "це, як вступний іспит до університету – за п’ять років пройти цю дорогу, бути розчарованим, шановні, тоді ми або не коректно аналізуємо, я можу м’яко кажучи стверджувати: п’ятиріччя мого президентства це було одне із кращих українських п’ятиріч".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування