Ющенко вже жаліє не лише про Тимошенко, але й про міністра Луценка

Середа, 3 жовтня 2012, 23:34

Олександра Турчинова і Юрія Луценка не треба було призначати на посади в Службу безпеки і Міністерство внутрішніх справ.

Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко в ефірі Першого національного.

Коментуючи призначення свого часу прем’єром Юлію Тимошенко, Ющенко розповів, що міг би призначити на цю посаду Петра Порошенка, "як більш досвідченого", але суспільство цього б не прийняло.

"Були суспільні очікування. Для мене це було питання етики", - зазначив екс-президент.

Крім того, він заявив, що його не бентежили судові справи, порушені в Росії проти Тимошенко.

"Ви знаєте, навіть коли ми говоримо з позиції 2005 року, тоді проти Тимошенко було відкрито декілька кримінальних справ… Багато розмов точилося навколо причетності Тимошенко до корупції пов’язаної з прем’єр-міністром, який вже на той час сидів у тюрмі американській…", - уточнив він.

"Моє відношення до цього було сформоване двома-трьома нюансами. Перше, це загальнолюдські відчуття. Я думаю, що очевидно, не будучи в матеріалі цих справ, деталі мене не цікавили в 2002 чи 2003 роках, я це сприймав, як політичне переслідування", - розповів Ющенко.

"Я думав, що злочинна влада вибрала нещасну жінку, і її замучують тортурами, що це заздрість, чиїсь зради, кінець кінцем, за цим я бачив неблагопристойність влади", - додав він.

"Тому в 2002 році я її підтримав на виборах, і по суті, провів у парламент… У мене не було мітингу, на якому б я одну третину не присвячував "Батьківщині", бо мені хотілось, щоб у мене в парламенті був партнер", - заявив екс-президент.

"Я це все сприймав у контексті, що це було несправедливо. Я помилявся. То була помилка. Що призначив Тимошенко прем'єр-міністром", - додав Ющенко.

При цьому він уточнив, що "далеко неправильним рішенням було призначення Олександра Турчинова керівником Служби безпеки, далеко неправильним було рішення призначити Луценко міністром внутрішніх справ".

"Помилка була в тому, що це були політики, які з першого дня займалися політикою в тих органах", - уточнив Ющенко.

Він також переповів історію про те, як призначивши Тимошенко, просив російського президента Володимира Путіна вирішити питанні "невїздності" Тимошенко в Росію.

"Як ви знаєте, Володимир Володимирович Путін ніколи не каже ні. І він мені ні не сказав. І результат наших переговорів я прийняв, як акт вирішення цього питання… Я вважав, що з боку президента будуть кроки, які ці проблему демонтують. Це відбулося. У вересні місяці, коли Тимошенко, вже не як прем’єр, інкогніто була на зустрічі з Путіним. У них була довга розмова, після якої через три дні Генпрокуратура Росії об'явила, що справа закрита", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News