Шторм в США: в Нью-Йорку затопило метро, відключені світлофори, перебої зі світлом

Вівторок, 30 жовтня 2012, 10:03

Авіакомпанія "АероСвіт" перенесла авіарейс Київ-Нью-Йорк, запланований на 12:55 вівторка, на 12:55 середи через ураган "Сенді" в США.

"У зв'язку зі складними метеоумовами в аеропорту Нью-Йорк рейси VV131/132 від 30 жовтня 2012 будуть виконані 31 жовтня за наступним графіком: виліт з Києва о 12.55; виліт з Нью-Йорка о 19.35. Час місцевий", - йдеться в повідомленні "Аеросвіту", розміщеному на сайті компанії.

Як повідомляє Бі-бі-сі, на східному узбережжі США скасовані 12 тисяч авіарейсів.

У Великобританії скасовані 11 рейсів авіакомпанії "Брітіш еруейз" з аеропорту "Хітроу" в США. Авіакомпанія "Дельта" скасувала всі польоти в Нью-Йорк. Цього ранку були скасовані 73 рейси із США в "Хітроу" і 102 вильоти з "Хітроу" в США.

 
 

Тим часом ураган "Сенді" досяг північно-східного узбережжя країни в районі Атлантік-Сіті.

Сильний вітер, зливові дощі і снігопади помічені одразу в декількох великих містах, що спричинило евакуацію жителів, припинення транспортного сполучення, електро- і водопостачання.

Штормові попередження були поширені в 23 штатах, дев'ять штатів (включаючи Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Массачусетс, Коннектикут) запровадили надзвичайний стан.

У Нью-Йорку ураган супроводжується сильною повінню - висота приливної хвилі досягала рекордних 4,2 м.

У місті не працює метро, ​​оскільки багато тунелів затоплено, закриті мости, затоплені сім з 26 ліній метрополітену, а також кілька автобусних парків.

 
 

У нью-йоркському районі Квінс, частково підтопленому через наслідки урагану "Сенді", в ніч на 30 жовтня почалася сильна пожежа.

Як повідомляє Lenta.ru з посиланням на Associated Press, загорілися не менше 50 будівель, більшість з яких зараз вже повністю знищені.

Загальні збитки економіки США від урагану "Сенді" можуть перевищити $20 млрд, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані дослідницької компанії Kinetic Analysis Corp.

За оцінками експертів, без електрики в найближчі 10 днів можуть залишитися в цілому 10 мільйонів осіб.

У Вашингтоні, штатах Меріленд і Вірджинія без електрики залишаються півмільйона будинків, повідомили журналістам представники енергетичних компаній США.

За інформацією Бі-бі-сі, в штаті Меріленд з ладу вийшло 100 світлофорів, а у Вашингтоні і передмістях закрито 50 доріг.

Голова управління громадського транспорту Нью-Йорка Джозеф Лхота повідомив, що шторм "Сенді" паралізував усю міську транспортну систему.

"Шторм" Сенді" посіяв хаос у всій транспортній системі, в кожному районі, в кожному окрузі. Він валив дерева, приводив до збоїв в енергопостачанні і затоплення тунелів, залізниць і автобусних парків", - сказав він.

 
 

Фінансовий центр Нью-Йорка Уолл-Стріт і райони нижнього Манхеттена також залишилися без електрики.

Світлофори не працюють, вулиці затоплені, по них їздять спеціальні автомобілі з генераторними установками для подачі електроенергії. Влада знову відкрила міст Джорджа Вашингтона для того, щоб водії могли їздити в сусідній Нью-Джерсі.

Американські фондові майданчики, в тому числі New York Stock Exchange, ринок облігацій, у вівторок знову будуть закриті, повідомляє Інтерфакс. Припинена робота низки великих підприємств, включаючи заводи General Motors.

New York Stock Exchange робить перерву в торгах вперше з 11 вересня 2001 року, коли робота майданчика переривалася на 4 дні.

Через ураган в останній раз робота NYSE припинялася через стихію у вересні 1985 року, проте тільки на один день. Більш тривалих, тобто більше, ніж на один день, зупинок торгів не було з 1888 року.

Фото Reuters і The New York Times, відео Euronews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...