Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коломойський закликав євреїв не переживати через "Свободу" у Раді

Середа, 31 жовтня 2012, 12:09

За останні чотири роки об'єднана єврейська громада України склала "чорний список антисемітів".

Про це заявив Президент об'єднаної єврейської громади України Ігор Коломойський на 7 з'їзді євреїв, пише "Інтерфакс-Україна".

Не виключено, що після врегулювання юридичних нюансів почнеться його публікація.

Говорячи про минулі вибори, Коломойський закликав делегатів з'їзду не піддаватися панічним настроям, тим що ВО "Свобода" пройшла у Верховну Раду.

Він нагадав, що за висловлювання на Говерлі "про жидвів і москалів" Олег Тягнибок був виключений з партії "Наша Україна" і багато років не міг потрапити до Верховної Ради.

"Ми всі знаємо про ці настрої, знаємо про антисемітизм, більш того, знаємо, що він нікуди не дінеться. Як би ми з ним не боролися, він нікуди не дінеться. Поки є євреї, будуть антисеміти. Що стосується побутових проявів, чим можемо допомогти? Ми повинні бути відверті ", - вважає він.

"Євреї є самою націоналістичної нацією в світі. Ми богообраний народ, або ми так вважаємо, ... наше життя, наше існування викликає відповідні реакції," - зазначив Коломойський.

Він заявив, що в окремих областях України спостерігаються випадки прояву антисемітизму, однак його немає на державному рівні.

При цьому він розділив антисемітизм на дві частини: побутовий і державний.

"Ми повинні розділяти антисемітизм на дві частини. Антисемітизм побутової, який завжди був і антисемітизм державний. Сьогодні в Україні законодавча база говорить про те, що державного антисемітизму немає, крім окремих проявів деяких чиновників", - сказав Коломойський.

Він навів приклад, коли в період передвиборної кампанії з боку глави однієї з райдержадміністрацій Хмельницької області були допущені антисемітські прояви.

 За словами Коломойського, з такими проявами антисемітизму місцеві громади і центральний офіс об'єднаної громади будуть боротися всіма силами і методами.

"Те, що стосується державного антисемітизму, з боку будь-якої гілки влади: законодавчої, урядової, судової, якщо ми будемо з цим стикатися, ми будемо давати цьому серйозну відсіч", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування