Турчинов звинуватив кандидата Кличка в окрузі Мельника у співпраці з владою

Середа, 31 жовтня 2012, 12:46

Віталій Кличко особисто пообіцяв Олександру Турчинову розібратися з ситуацією у 95 окрузі, однак це питання досі не вирішено.

Про це заявив Турчинов на прес-конференції у середу.

За його словами, у вівторок він телефонував Кличку, і той пообіцяв підтримку, однак підрахунок голосів на окрузі заблокований і кількість скарг, які можуть стати підставою для невизнання результатів виборів, зросла до 70-ти.

"Я попросив, щоб члени ОВК від УДАРу не співпрацювали з владою, і Віталій мені особисто пообіцяв, що цього не буде. На жаль, сьогодні я маю інформацію, що пан Юраков (кандидат від УДАРу) за підтримки місцевої влади подав близько 70 скарг, і відповідно зараз на базі цих скарг фальшується результат", - заявив Турчинов.

У свою чергу заступник голови штабу УДАРу Володимир Курінний запевнив, що партія Кличка зробила все для досягнення головної мети виборів на цьому окрузі – поразки "регіонала" Мельника.

"Наша мета досягнута. Пан Мельник не претендує на перемогу. Але є два кандидати – від об’єднаної опозиції і від УДАРу – з яких кожен має шанси перемогти. Тобто зараз іде нормальний процес підрахунку голосів", - сказав він.

На запитання, чи означає це, що представники УДАРу масово скаржаться до судів з метою скасування результатів виборів по округу і переголосування для перемоги свого представника, Курінний відповів:

"Звичайно, ні. Але в нас практично всі протоколи з мокрими печатками, і якщо там є якісь скарги, то вони подаються для того, щоб встановити чесний результат. Тобто якщо на якійсь дільниці за Мельника проголосувало по 1000 людей, а за цих двох кандидатів по 1-2, то я вважаю, що результати на цій дільниці треба ретельно переглянути".

Як відомо, згідно з екзит-полом, у 95-му окрузі переміг представник "Батьківщини" Кутовий, кандидат від УДАРу – на другому місці Юраков, а Мельник – на 3-му.

Втім, у понеділок ОВК №95 затягувала підрахунок голосів і опозиція заявляла, що фальшування відбуваються на користь Мельника. Пізніше Мельник визнав свою поразку, і наразі йде боротьба між Кутовим і Юраковим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування