Стрілка з "Каравану" звільнили за втрату пістолета

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 23:07

Аналіз ДНК підозрюваного у вбивстві трьох охоронців "Каравану" Ярослава Мазурока співпав зі слідами злочинця в "Каравані".

Про це повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на джерело в МВС.

Як відомо, МВС стверджує, що знає ім'я підозрюваного - Ярослав Мазурок.

Відзначається, що він потрапив у поле зору оперативників практично відразу після злочину завдяки дзвінкам людей з Львівської області, які пізнали в ньому знайомого.

Також Мазурок засвітився в базі, де реєструють власників зброї - якийсь час назад він подав туди заяву про втрату газового пістолета. (Ймовірно, саме цю зброю з газової він переробив в бойову і використовував на місці злочину). До речі, саме за втрату зброї він був звільнений з роботи.

У середу, 10 жовтня, в його київській квартирі провели обшук, вилучили деякі речі і провели аналіз ДНК - він збігся зі слідами злочинця в "Каравані". Також вдома знайшли устаткування для виготовлення саморобних куль.

Слідство припускає, що мотивом розстрілу стала боязнь Мазурка, що при затриманні міліцією в "Каравані" у нього знайдуть зброю і вийдуть на інші злочини. Тому він і зважився на вбивство охоронців.

"Відразу після розстрілу та інформації з фото в ЗМІ йому зателефонувала мама зі Львівської області і запитала, чи не він це стріляв? Мазурок відповів, що "ні, просто схожий". Після чого мобільний відключив", - розповіло джерело в міліції.

"Ми не будемо висувати звинувачення дружині, хоча питання до неї є: чому мовчала? Їй дзвонили його родичі і запитували, чи не Ярослав це, але вона відповідала, що не він, просто схожий", - уточнили в МВС.

Мазурок жив у 9-поверхівці на Нивках. Це практично межа Виноградаря, недалеко від "Каравану". За словами мешканців, він проживав в квартирі тещі разом з дружиною Людмилою, яка працює на ринку, і 15-річною дочкою.

"У середу наш будинок оточили люди зі зброєю, ми не могли зрозуміти, що сталося. Дружину Слави під руки кудись повели. Більше ми її не бачили", - розповіли сусіди.

За словами сусідів, Мазурок працював особистим охоронцем якогось високого чиновника в столиці: "Мені так мама його якось сказала".

Мама Мазурка - Галина - зараз на пенсії, раніше працювала бухгалтером. Батько помер кілька років тому після важкої хвороби, він працював на паркетній фабриці.

На своїх сторінках у соціальних мережах Ярослав старанно приховував своє фото. Є тільки його фотографії зі школи і під час служби. Так само тут є фото дружини і дочки на тлі "Каравану". Є фото з відпочинку в Криму, він сидить в морі разом зі своєю дружиною.

Останнім часом він займався будівельними роботами, а раніше працював на "Квазар-мікро". Правда, кажуть, через запальний характер його звільнили.

У п'ятницю ввечері всі під'їзди до Виноградарю та Оболоні були під наглядом співробітників ДСО. Хоча, за інформацією МВС, точне місцезнаходження підозрюваного - невідомо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування