Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У реконструкції Гостиного двору знайшли слід Фірташа і Бойка

Субота, 6 жовтня 2012, 16:22

АТЗТ "Укрреставрація", яка буде перебудовувати Гостинний двір у Києві, пов'язана з компанією "Укренергомонтаж", що входить в орбіту Юрія Бойка та Дмитра Фірташа.

Про це у своєму розслідуванні для ZN.UA пишуть експерти з питань державних тендерів та закупівель Юрій Ніколов та Олексій Шалайський.

Власник "Укрреставрації" - кіпрська компанія - заснована іншими кіпріотами, які в свою чергу володіють 25% акцій компанії "Укренергомонтаж".

Півтора роки тому компанія "Укренергомонтаж" виграла тендер в 540 млн грн на реконструкцію підстанції "Північна" в с.Нові Петрівці - саме там знаходиться "Межигір'я".

Після цього компанія перемогла ще в шести тендерах на суму в 3,77 млрд грн. Замовниками виступали виключно "Укренерго" і "Енергоатом".

Раніше "Укрреставрацію" журналісти пов'язували з головою ДУС Андрієм Кравцем.

"До сьогоднішнього дня ми теж вважали Гостинний двір вотчиною глави ДУСі. Але після історії з мільярдами "Укренергомонтажу" з'явилися смутні сумніви. Головний з госпчастини в адміністрації президента, звичайно, важлива персона. Але все-таки, здається, не настільки, щоб люди з TOP-10 брали його в компаньйони. Тим більше напередодні розпилу мільярдів", - пишуть Ніколов та Шалайський.

Крім того, зазначають експерти, варто згадати, що приватизація Гостинного двору була дозволена по черзі Кабміном (без заперечень), Верховною Радою (256 карток депутатів) і Київрадою, яка абсолютно беззаперечно віддала забудовнику землю під вже не пам'ятником архітектури, незважаючи на протести киян напередодні виборів, що наближаються.

"Але ж коли в схожу історію з реконструкцією на Андріївському потрапив цілий Рінат Ахметов, чиновники таки дозволили собі покривити носом і поміркувати про історичну цінність і інше обліко морале. А ось Гостинний двір пішов без шуму і пилу", - пишуть експерти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: