Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидатку Калетник знову звинувачують у підкупі виборців

Субота, 6 жовтня 2012, 19:07

На Вінничині від імені кандидата в депутати по округу №16 Оксани Калетник роздавали продпайки.

Із заявою про це до громадянської мережі ОПОРА звернувся голова Могилів-Подільської міської організації партії "Наша Україна" Михайло Саволюк, повідомляє прес-служба ОПОРИ.

Заява про підкуп виборців надійшла 19 вересня на адресу голови окружної виборчої комісії ВО №16 від жителя міста Могилів-Подільський Олександра Царенка.

За його словами, в Могилеві-Подільському від імені Калетник роздавали целофанові пакети з "продпайками" та агітаційною літературою кандидата. До продуктових наборів нібито входили борошно, макарони та цукор (по кілограму), баночка консерви "Кілька", згущене молоко та пляшка олії.

Також заявник зазначає, що подібний подарунок отримала його теща, в його присутності такі набори від імені кандидатки було роздано п’ятдесяти пенсіонерам, а ще він став свідком конфлікту "між пенсіонерами будинку та людиною Калетник через роздачу продуктів із простроченим терміном придатності".

Заяву подібного змісту 21 вересня подав до ОВК і один з адресатів допомоги, наданої очолюваним Оксаною Калетник Благодійним фондом "Батьківська земля" – ліквідатор аварії на ЧАЕС та інвалід ІІІ групи Микола Заремба.

Окружна виборча комісія ОВО № 16 повернула Царенку його заяву без розгляду, оскільки скарга оформлена без дотримання вимог статті 110 закону про вибори народних депутатів. У відповіді йдеться про можливість повторного звернення зі скаргою, оформленою відповідно до вимог закону.

Крім того, 27 вересня працівники ДАІ Могилів-Подільського МВ УМВС затримали автомобіль, що належить Царенку та знаходиться у тимчасовому користуванні виборчого штабу партії "Наша Україна" в м. Могилеві-Подільському. В салоні автомобіля знаходились друковані агітаційні матеріали партії "Наша Україна".

Підставою затримання авто начебто став виконавчий лист виданий ще 21.11.2011, виданий Вінницьким окружним адмінсудом про стягнення недоїмки 1744,89 грн. із боржника Царенка зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове пенсійне страхування.

У розпорядженні мережі ОПОРА є заява на адресу Могилів-Подільського міжрайпрокурора від Саволюка, який вважає дії працівників міліції та державної виконавчої служби протиправними та направленими на перешкоджання політичній партії проводити агітаційну роботу.

Водночас довірена особа Калетник Наталя Копил заявила мережі ОПОРА, що "подібні висловлювання опонента – не більше ніж інсинуації, спрямовані на дискредитацію імені нашого кандидата, вони мають характер наклепу і абсолютно не мають під собою підтверджених фактів".

"Ми ведемо чесну і абсолютно відкриту передвиборчу кампанію, яка не супроводжується підкупом виборців, а базується на прямих зустрічах кандидата з виборцями. Не виключено, що історія з продуктовими наборами зрежисована нашими опонентами, а пан Саволюк – не більше, ніж маріонетка в чиїхось руках", - сказала довірена особа кандидата.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування