Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал": ПАРЄ відмовилася розглядати Україну за окремою процедурою

Вівторок, 9 жовтня 2012, 18:05

Парламентська асамблея Ради Європи не підтримала ідею представників української опозиції про розгляд питання України за окремою процедурою.

Про це заявив депутат-"регіонал", віце-президент ПАРЄ Іван Попеску у вівторок, коментуючи підсумки сесії ПАРЄ у Страсбурзі, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Парламентська асамблея Ради Європи на заключній сесії у Страсбурзі не підтримала ідею нашої опозиції про розгляд питання України за окремою процедурою, незважаючи на те, що деякі партнери нашої опозиції з Європейської народної партії (ЄНП) намагалися порушити це питання", - заявив "регіонал".

Більше того, за словами Попеску, у жодній із доповідей, на підставі яких були розроблені відповідні документи резолюції, не пройшла жодна поправка, де вказувалася б Україна.

"Ні в резолюції про визначення політичних ув'язнених, ні в резолюції, яка стосується кодексу поведінки членів ПАРЄ", - додав він.

Така позиція членів ПАРЄ, за словами Попеску, виникла тому, що ніхто не хоче на рівні Асамблеї втягуватися в політичну боротьбу, яка зараз точиться в Україні, і ніхто не хоче виступити на підтримку тієї чи іншої політичної сили.

"Навіть інтерв'ю пана Гроса, голови місії зі спостереження, викликало дуже жорстку критику з боку різних політичних сил. Навіть було порушено питання про те, щоб замінили керівника місії спостереження", - зазначив "регіонал".

"Але все ж таки Бюро ПАРЄ залишило пана Гроса, вказавши йому на те, що він не має права давати особисті оцінки виборчому процесу до закінчення виборів. Тому що члени місії спостереження повинні керуватися кодексом поведінки, а не особистими політичними уподобаннями", - заявив депутат.

"Ми ж у свою чергу сподіваємося, що проведемо вибори на найвищому рівні. І вибори будуть визнані чесними. А Україна зробить ще один крок у напрямку зняття моніторингу", - додав Попеску.

Він наголосив, що "у нас залишився тільки один формальний пункт для зняття моніторингу – це ухвалення нового закону про прокуратуру й, звісно ж, проведення демократичних виборів відповідно до європейських стандартів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування