Мер Черкас: Янукович втратив вплив на вертикаль влади

Субота, 17 листопада 2012, 12:58

Мер Черкас Сергій Одарич вважає, що президент Віктор Янукович втратив вплив на вертикаль влади в Україні.

"Загалом цей тиждень показав, що не зовсім президент впливає на процеси", - заявив він в ефірі "Голосу Америки".

"А якщо врахувати те, що відбувається зараз зі спробами перекрити бюджетні дірки, податкові дірки, зокрема закрити витік капіталу на офшори і те як впродовж місяця президентські доручення ігноруються урядом, уряд не схвалює відповідний законопроект, парламент не схвалює, де у президента є більшість - це свідчить про те, що на сьогоднішній день президент втратив вплив на цю пресловуту вертикаль влади, яку намагалися стільки років побудувати", - вважає Одарич.

Він також назвав проблемою виборів те, що під час них владна команда мала два різних штаби з двома різними задачами.

"Один штаб відповідав за результат виборів для Партії регіонів, він за будь-яку ціну намагався домогтися формування більшості для Партії регіонів, тобто отримання 226 мандатів як мінімум без будь-яких коаліцій. В іншого штабу було завдання забезпечити прозорий демократичний процес і повернути довіру цивілізованого світу до України", - вважає мер.

За його словами, коли порахували голоси і виявилося, що Партія регіонів не добирає кілька десятків голосів для більшості, то були кинуті всі сили першою командою на те, щоб ці голоси забезпечити будь-якою ціною.

А коли стало зрозуміло, що це зробити неможливо, "лише через 5 днів десь пішла команда зупинити цей процес і спробувати вийти в якусь нульову позицію".

Одарич також не вважає, що ці вибори були найгіршими в історії України.

"Я б не сказав, що це найгірші вибори. Україна мала, на жаль, брутальніші вибори. І в 1999 році, і в 2004 році вибори були значно гіршими ніж ті, що є сьогодні. Мені здається, що парламентські вибори цього року нічим принципово не відрізнялися від парламентських виборів 2007 року", - сказав він.

Крім того, Одарич заявив, що не бачить підстав для перевиборів в 194 окрузі в Черкасах, оскільки виборча кампанія там проводилася чесно і прозоро.

"З боку місцевої влади ми повністю готові забезпечити прозорий виборчий процес. Але я наполягаю на тому, що мають бути встановлені особи, які призвели до того, що результати виборів не встановлено. Не може бути так, що сотня тисяч людей проголосували, їх вибір знехтувано, і при цьому немає особи, яка за це відповідає перед законом", - сказав мер Черкас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...