Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить не їхати до Ізраїлю і Сектора Газа

Субота, 17 листопада 2012, 13:50

МЗС України рекомендує утриматися від поїздок до Ізраїлю та Сектора Газа у зв’язку із загостренням безпекової ситуації в регіоні.

Громадянам України слід утримуватися від відвідання таких міст як Тулькарем, Дженін, Наблус на палестинських територіях Західного берега р. Йордан, а також не відвідувати 75-ти кілометрову зону від Сектору Газа, зокрема, міста Ашдод, Ашкелон, Беер-Шева та прилеглі до них території, повідомляє прес-служба МЗС.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, громадянам України слід звертатися до посольства України в Ізраїлі за номером телефону: + 054 667 67 82, 100 (телефон поліції), 101 (телефон швидкої допомоги), а також до Представництва України при Палестинській Національній Адміністрації за телефонами: + 972 2 241 32 02, факс + 972 2 241 32 03, мобільний цілодобовий +972 595 089 089.

***

Ізраїль завдав авіаударів по штаб-квартирі ХАМАСу в Газі. Даних про постраждалих поки що немає.

Очевидці повідомляють про значну шкоду завдану будівлі, яку лише за день до цього відвідав прем'єр-міністр Єгипту, передає Бі-Бі-Сі.

Щонайменше 38 палестинців та троє ізраїльтян загинули з середи, коли Ізраїль вбив лідера військового крила ХАМАСу. Відтоді ізраїльтяни та палестинці обмінюються взаємними ударами.

З Гази продовжують обстрілювати Ізраїль, завдаючи ударів також і по Тель-Авіву та Єрусалиму.

Ніч у Газі пройшла здебільшого спокійно, кореспонденти повідомляли лише про появу над цим районом безпілотників. Але близько 3-ої години за місцевим часом пролунали кілька вибухів. Наступна серія авіаударів відбулася близько 5-ої ранку. У цей час, найімовірніше, штаб-квартира ХАМАСу була практично порожня.

Місцеві джерела повідомляють про загиблих у будинку в Джабалії, але їхня кількість поки що невідома.

За повідомленнями, вночі були вбиті троє членів військового крила ХАМАСу. Як твердить ХАМАС, серед загиблих у Газі семеро дітей.

Крім ударів по штаб-квартирі руху, який контролює сектор Газа, Ізраїль також завдав ударів по енергетичній інфраструктурі та по мережі тунелів, які використовують для контрабанди зброї та товарів з Єгипту.

Речниця ізраїльської армії повідомила, що за ніч були вражені понад 200 цілей, включно зі 120 ракетними установками та 20 тунелями на півдні Гази.

Ізраїль заблокував три найбільші дороги, які ведуть до Гази. До армії призвали вже 16 тисяч людей. Уряд надав згоду на призов ще 75 тисяч резервістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: