"Свобода" почула, що "регіонал" визнав свою поразку

П'ятниця, 2 листопада 2012, 11:22

Кандидат від Партії регіонів Віталій Олуйко визнає результати виборів в окрузі №189 і відкликає усі свої заяви.

Про це повідомляє прес-служба Хмельницької обласної організації партії "Свобода".

"2 листопада 2012 року кандидат від Партії регіонів в окрузі №189 Олуйко зробив офіційну заяву для місцевих ЗМІ. Він наголосив, що визнає результати виборів, відкликає усі свої заяви про перерахунок і не буде оскаржувати результати виборів", - зазначається в заяві.

"Фактично тим самим він погодився з перемогою в окрузі №189 свободівця Сабія. За попередніми результатами, Сабій переміг з різницею у майже 1 000 голосів", - уточнили в партії.

Сабій наголосив, що він приємно здивований цією звісткою.

"Важливо, що на піку емоцій та протистояння Олуйко все-таки визнав результати виборів. Це конструктивний крок, який є нормою для цивілізованих країн", - зазначив він.

У той же час, "Українські новини" повідомляють, що Олуйко звинувачує "Свободу" в наданні психологічного тиску на членів ОВК № 189.

У документі наголошується, що "він упевнений у своїй перемозі, але не бажає загострення конфлікту".

"Однак представники "Свободи" із Львівської, Тернопільської, Хмельницької та інших областей, які пікетують ОВК, не дозволяють окружкому вирішити питання про перерахунок бюлетенів на кількох дільницях в Нетішині по моєму законному зверненню в правовому полі. Боляче дивитися, як чиниться психологічний тиск на членів окружної виборчої комісії з боку "Свободи", - йдеться заяві.

Також Олуйко уточнює, що "відкликає свої заяви в окружком з вимогою перерахунку голосів на окремих дільницях, щоб не допустити розвитку конфлікту".

У заяві наголошується, що Олуйко визнає будь-які результати виборів і не має наміру їх оскаржувати.

Станом 12:19 сайт ЦВК повідомляє, що опрацьовано 93,85% протоколів: у Сабія - 19,56% голосів, у Олуйка - 18,4%.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News