Опозиція вимагає від Януковича припинити фальсифікації

П'ятниця, 2 листопада 2012, 12:04

"Батьківщина" та УДАР вимагають від президента Віктора Януковича втрутитися в ситуації на деяких окружкомах.

Про це йдеться в заяві партії УДАР.

"Ми вважаємо неприпустимим втручання спецпідрозділу "Беркут" в процес встановлення результатів виборів. Міністра внутрішніх справ в Україні призначає президент, тому саме президент сьогодні повинен нести відповідальність за забезпечення правопорядку під час виборчого процесу", – вважають в "УДАРі".

Партія відзначає, що кричущими є факти, коли на окружну виборчу комісію в 132 окрузі в Первомайську на Миколаївщині вриваються беркутівці, завантажують протоколи в автобус, б’ють людей і труять їх сльозогінним газом.

"Тому "УДАР" вимагає, щоб усі, хто мав і має причетність до цієї ситуації, понесли відповідальність, а також щоб її не уникло керівництво органів внутрішніх справ", - йдеться в заяві.

Партія відзначає, що ці парламентські вибори стали найбруднішими за всю історію України і в деяких регіонах країни перетворюються на війну з власними громадянами.

Лідер партії Віталій Кличко заявив, що його політсила може визнати парламентські вибори в Україні недійсними, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо маніпуляції триватимуть, хочу ще раз наголосити: ми робитимемо все, щоб ці вибори було визнано недійсними", - сказав він у п'ятницю в Києві.

У свою чергу в п’ятницю біля адміністрації президента відбувся мітинг, у якому взяли участь активісти партії "Батьківщина" і кандидат у депутати від Об’єднаної опозиції по 94-му виборчому округу Віктор Романюк, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, він разом з виборцями написали звернення до Віктора Януковича, "оскільки президент є гарантом конституційних прав і свобод та особисто несе відповідальність за все, що відбувається у країні".

"Звертаємося до вас з проханням негайно зупинити беззаконня і вакханалію, яка відбувається на 94-му виборчому окрузі, не випробовувати терпіння людей, пояснити Тетяні Засусі, що її дії дискредитують як її саму, так і всю систему влади, та прийняти вибір людей", - йдеться у зверненні до Януковича.

Віктор Романюк зазначив, що президент неодноразово публічно гарантував проведення чесних і прозорих виборів.

За словами кандидата від "Батьківщини", його опонент - член Партії регіонів Тетяна Засуха - зараз намагається "повністю скасувати волевиявлення 20 тисяч громадян, незалежно від того, за кого вони віддали свої голоси".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...