Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не побачив фальсифікацій і адмінресурсу на виборах

П'ятниця, 2 листопада 2012, 16:10

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що вибори пройшли чесно й прозоро.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

"Я думаю, що Україна зробила крок вперед на шляху проведення демократичних виборів. Якщо говорити абсолютно об'єктивно, то вибори пройшли краще, ніж попередні вибори 2007 року", - сказав прем'єр.

Він додав, що веб-камери на дільницях дозволили "ці вибори зробити прозорими для будь-кого".

Азаров коротенько поспілкувався на Facebook

"Так, звичайно, можливо, десь і були якісь порушення. Але найцікавіше, у сам день голосування їх було дуже мало, а вже на інший день розмов про так звані порушення було дуже багато", - написав прем'єр.

Він додав, що йому радісно, що Партія регіонів перемогла на виборах, але з іншого боку, "не можна не звернути уваги на критичне ставлення до партії влади в цілій низці наших регіонів", зокрема в Києві.

"Мені здається, за останні 2,5 роки для розвитку Києва зроблено дуже багато, і якщо об'єктивно говорити, то, напевно, більше, ніж за всі попередні 20 років. Можна наводити дуже багато цифр, що характеризують розвиток Києва, і в цих умовах виникає питання: а що все-таки не подобається киянам? Може, усім цим не треба було займатися?", - написав прем'єр.

Крім того, він додав, що його здивували результати голосування в мажоритарних округах Києва, де кандидати, "які багато років дійсно працювали на розвиток Києва, на своїх округах програли людям, які мало що гарного зробили для Києва".

Він відзначив, що під час цієї кампанії взагалі не використовувався адмінресурс, не було тиску на ЗМІ.

"З приводу деяких обвинувачень у використанні адміністративного ресурсу, наприклад, можу сказати, що він абсолютно не використовувався. Точно також можна сказати й про доступ до ЗМІ. Практично всі наші телеканали змагалися в опозиційності: хто більше й сильніше вдарить владу", - сказав він.  

Також не побачив Азаров і фальсифікацій на виборах.

"Дані виборів у ЦВК на 100% збігаються з даними екзит-полів і соціологічних досліджень, опублікованих за тиждень до виборів для Партії регіонів, і в більшу сторону вони відрізняються для "Батьківщини", для "Свободи"", - сказав він.

"Але ніхто з нас не піднімає питання: чому вони відрізняються в більшу сторону, і в основному в західних областях для цих двох політичних партій. А якщо взяти зараз ті спірні округи, по яких зараз ідуть дебати, то в них беруть участь не представники Партії регіонів. Так які до нас можуть бути питання?", - написав Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування