Губський скаржиться, що опозиція йому влаштувала "Канівський путч"

П'ятниця, 2 листопада 2012, 20:08

Богдан Губський звинувачує опозицію у спробі фальсифікувати результати виборів у 197 окрузі через зміну членів ОВК.

Про це йдеться в його заяві.

"Сьогодні на 197-му виборчому окрузі розігрується трагікомедія під назвою "Канівський путч", - вважає кандидат в народні депутати.

"Спостерігаючи за божевіллям, яке зараз влаштували мої опоненти в місті, мимоволі закрадається відчуття, що незабаром по вулицях будуть ходити патрулі з правом проведення революційного трибуналу над всіма, хто проголосував проти їх кандидата" - зазначив він.

За словами Губського, мета реалізації цього сценарію достатньо прозора – максимальне нагнітання "інформаційного шуму", під прикриттям якого можна фальсифікувати результати голосування.

"Заміна членів ОВК – логічний крок в цьому напрямку", - зазначив він.

Губський вважає, що після рішення ЦВК про заміну восьми членів окружної виборчої комісії, неформальну більшість в окружкомі отримали представники опонентів.

"Це стало цілком зрозуміло після першого засідання, яке провело ОВК в ніч з 1 на 2 листопада. Окремі народні депутати, присутні на засіданні ОВК, майже не приховували, що вони повністю контролюють її роботу. Так, народний депутат Андрій Шевченко в порушення закону постійно заходить до серверної кімнати і вказує, які дані необхідно вводити до електронної системи ЦВК "Вибори", - заявив кандидат.

 Губський також повідомив, що раптово знайшовся протокол, який 31 жовтня "з’їв" кандидат в народні депутати Володимир Матюша.

Крім того, за його словами, "з великими зусиллями вдалось добитися рішення про публічне зачитування підсумкових протоколів результатів голосування дільничних виборчих комісій на засіданні ОВК, що значною мірою перешкодить спробам фальшування і маніпуляції результатами".

"Не існувало ніякої необхідності в заміні восьми членів окружної комісії. Якщо б окремі народні депутати і кандидати в депутати не влаштували "ніч терору", втручаючись в роботу ОВК, комісія   могла вже закінчити підрахунок голосів, і опоненти могли б спокійно повернутися до звичних їм занять",- підкреслив Богдан Губський.

Як відомо, після зміни 8 членів ОВК Губський став відставати від опозиціонера Леоніда Даценка на виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування