Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко закликає формувати "Третю українську республіку"

Середа, 21 листопада 2012, 17:28

Юрій Луценко вважає, що україномисляча еліта має сформувати "проект нової України, ІІІ-ої Української республіки для всіх, а не для кількох".

Про це він заявив у своєму "останньому слові" в Апеляційному суді Києва, який розглядає його апеляцію на вирок у справі про продовження стеження у справі про отруєння Віктора Ющенка.

"Народ готовий не тільки до боротьби проти Януковича і його ПР, але й до радикальної, сутнісної зміни України як держави", - заявив Луценко і додав, що йдеться про необхідність "перезавантаження системи, перезаснування держави".

За словами засудженого політика, "режим Януковича остаточно засвідчив не тільки бандитський характер його правління, але й факт неприйнятності такої системи, такої держави, яку ми маємо, для абсолютної більшості українського загалу", а також "системну кризу української державності".

"Я впевнений, що для успішного майбутнього України потрібен не просто приплив нової крові, а повне її переливання. Україномисляча еліта має сформувати проект нової України, ІІІ-ої Української республіки для всіх, а не для кількох", - заявив Луценко.

"На мою думку, це має бути держава, яка рішуче порве з колоніальним і тоталітарним минулим, де влада сприятиме декомунізації свідомості, зміни життєвих цінностей українців та будівництву української ідентичності як основи сучасного культурного капіталу багатоетнічної української нації", - уточнив він.

На думку Луценка, "це має бути нова система державного управління з ідеологією "малої держави", де правила встановлює не чиновник, а конкуренція та незалежний суд".

"Має бути перевернута нарешті природним чином піраміда влади з голови на ноги, щоб основою, в тому числі у фінансовому плані, стало самоврядування, а уряд став радше диригентом, ніж барабанщиком, скрипалем і піаністом в одній особі", - заявив він.

"Це має бути проект, в якому має бути закладена системна неможливість гангстерської ренти і олігархічної монополії в економіці. Має бути запропонований новий суспільний договір для бізнесу: замість "вкради, але ділись з владою" – "багатій, але плати всі податки", тут, в Україні", - переконаний Луценко.

Він вбачає необхідність у відкритих реєстрах власності і кадастрах.

"Це має бути проект люстрації суддів, правоохоронців, чиновників на підставі правових доказів їх порушень прав людини та невідповідних доходу статків. Об’єктивний суд на ґрунті твердих законів – основа основ нової країни", - додав Луценко.

"Я закликаю українських інтелектуалів зробити цю роботу зараз, у підготовчий період перед президентською кампанією 2015 року", - попросив екс-міністр.

Він вважає, що "потрібно починати не з пошуку лідера, який збере команду і після перемоги, можливо, сформує мету", а спочатку визначити спільну мету, яка стане "поштовхом до самоорганізації більшості демократичних виборців, котрі свідомо наймуть для виконання плану євроремонту відповідного лідера з командою однодумців".

Повний текст "останнього слова" Луценка читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: