Яценюк обіцяє, що з "кнопкодавами" Верховна Рада не праюватиме

Четвер, 22 листопада 2012, 13:54

Опозиція заявляє, що без особистого голосування нова Верховна Рада працювати не буде.

Так один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк прокоментував заяву голови депутатської фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова про начебто технічну неготовність парламенту до такої ініціативи.

За словами Яценюка, забезпечення особистого голосування народних депутатів є принциповою вимогою опозиції для початку роботи нового складу парламенту.

"Без виконання цієї конституційної вимоги нова Верховна Рада працювати не буде", - заявив Арсеній Яценюк, слова якого наводить прес-служба Фронту змін.

Він також звинуватив представників влади у тому, що вони свідомо вводять в оману громадян України, заявляючи про начебто технічну неготовність парламенту до запровадження системи особистого голосування народних депутатів.

Він нагадав, що розробка і монтування оновленої системи голосування відбувалася ще за його розпорядженням як голови парламенту.

Вона отримала всі необхідні сертифікати і експертизи і повністю забезпечує виконання вимог Конституції щодо виключно особистого голосування кожного народного депутата.

"Пан Єфремов добре знає, що для введення в дію оновленої системи особистого голосування достатньо політичної волі парламенту. Жодних технічних перепон тут не існує", - підкреслив він.

"Такі заяви представників влади можуть свідчити лише про одне – влада не збирається відмовлятися від практики "кнопкодавства" в новому парламенті і готує грунт для знищення вже готової до роботи системи особистого голосування", - наголосив Яценюк.

Врешті-решт, питання особистого голосування не є виключно питанням функціонування системи "Рада", зазначив Яценюк.

"Особисте голосування в парламенті можна забезпечити й іншими способами – голосуванням бюлетенями, підняттям рук тощо. Виконання прямої вимоги Конституції – це питання політичної волі", - наголосив він.

"А якраз політична воля наших опонентів полягає в тому, щоб не допустити особистого голосування та і надалі керувати парламентом помахом руки Чечетова", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування